8R7A4736

Op zaterdag speelde Silvolde de uitwedstrijd in Zieuwent tegen RKZVC. Na de zware nederlaag twee weken geleden tegen Halsteren moest er nu een poging gedaan worden om tegen deze sterke tegenstander de punten mee te nemen naar Silvolde. De geblesseerden komen langzamerhand weer terug, alleen Chiel Terhorst blijft voorlopig nog aan de kant. Ook verdediger Gijs Hakvoort moest toekijken wegens een schorsing.

Na een aftastend begin begon Silvolde sterk en zette de thuisploeg onder druk zonder dat dit veel gevaar opleverde. De eerste mogelijkheid deed zich in de vierde minuut voor toen Jens Schutten op aangeven van Jouke Knippenborg de bal overschoot. Silvolde bleef optisch de bovenliggende partij en kwam in de twaalfde minuut na een fraaie aanval via Roel Gebbinck en Wout Blasman bijna tot scoren maar de bal werd geblokt. In de 26ste minuut kwam de thuisploeg opnieuw gevaarlijk voor het Silvoldse doel toen een aanval via de rechterkant uitmondde op het hoofd van Sjors Storkhorst maar de bal verdween net naast het doel van keeper Marco Olthuis. Vlak daarvoor had Roel Gebbinck al aangegeven dat hij eigenlijk niet verder kon en moest met een knieblessure het veld verlaten voor Jorik te Kaat.

Kort daarna deed arbiter Prick van zich spreken toen hij na een overduidelijke buiteling van Sjors Storkhorst de rode kaart toonde aan Wouter Ebbers, die tien minuten daarvoor ook al een gele kaart kreeg aangesmeerd na een fraai theaterstukje van dezelfde Storkhorst. Silvolde moest dus een uur spelen met tien tegen elf. Ook met z’n tienen waren de gasten uit Silvolde zeker niet de mindere van de thuisploeg die in de 40ste minuut via Jens Schutten nog een poging vanuit de draai zag missen waardoor de ruststand 0-0 bleef.

8R7A4739

Na de rust verscheen Silvolde met dezelfde groep in het veld aan de aftrap en moest het ervoor zorgen dat RKZVC ver van het doel van Marco Olthuis bleef. In de 46ste minuut kwam een afgeslagen hoekschop bij Jaël Krosse die met een volley net geen doel trof. Aanvankelijk lukte het heel aardig maar naarmate de tweede helft vorderde werd de druk wel steeds groter. Silvolde kwam er af en toe wel uit maar wist zich niet echt uitgespeelde kansen te creëren. Toch was Mathijs de Waard plotseling dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde boven op de lat. Na 67 minuten maakte Kelvin Meijer zijn opwachting na een blessure en hij verving Evert Römer. De druk van RKZVC werd wel steeds groter en in de 69ste minuut was het opnieuw Jens Schutten die de bal echter net naast kopte.

Kort daarna kwam ook Maarten Cohen nog voor Joey van Beukering om de verdediging iets meer te versterken. Veel mocht dat niet baten want in de 79ste minuut kwam een voorzet vanaf de linkerkant voor het doel van Marco Olthuis, die de bal niet goed kon verwerken. Sjors Storkhorst was er als de kippen bij om af te drukken en de voorsprong van 1-0 op het scorebord te zetten. Silvolde ging steeds meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren maar verder dan een kopbal van Wout Blasman uit een hoekschop kwamen ze niet. In de extra tijd moest doelman Olthuis nog een keer handelend optreden toen invaller Waldo Rhebergen van dichtbij probeerde te scoren maar de keeper bleef hem de baas. Na ruim negentig minuten verliet Silvolde zwaar teleurgesteld het veld na deze nederlaag.

Volgende week wordt er niet gevoetbald in verband met het carnavalsfeest en de week erna speelt Silvolde thuis tegen AWC uit Wijchen. Opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd want de gasten staan nu net onder Silvolde en het is dus hoge noodzaak deze tegenstander met een nederlaag naar huis te sturen. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman. Maar eerst wordt er dinsdag 18 februari in ’s-Heerenberg nog een wedstrijd gespeeld in de Achterhoek Cup tegen FC Bergh. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark Marinus van Rooijen (MvR).

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wouter Ebbers; Mats Hegman; Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Jorik te Kaat 26’); Mathijs de Waard; Jaël Krosse; Joey van Beukering (Maarten Cohen 74’); Wout Blasman; Evert Römer (Kelvin Meijer 67’)

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's