8R7A4392

Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar kwam RKSV Nuenen, de hekkensluiter van de hoofdklasse B op bezoek op sportpark de Munsterman. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om de winst te pakken. De bezoekers hebben de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voor de zwart witte formatie van trainer Dennis van Beukering was het zaak om de weg naar boven te vinden en zo ver mogelijk weg te blijven van de 13e plek.

De wedstrijd was met name in de eerste helft weinig enerverend. Behalve een aantal corners en een afstandsschot van Mats Hegman leverde tot de 25e minuut geen enkele kans op voor Silvolde maar ook Nuenen zette daar weinig tegenover. Meer dan een corner in het zijnet en een vrije trap dat door Marco Olthuis met moeite wordt verwerkt en in de rebound hoog over wordt geschoten zat er niet in het vat.

In de 27e minuut mag Jaël Krosse aanleggen voor een strafschop nadat er hands werd gemaakt binnen de zestien. De inzet van Jaël wordt echter door de keeper tot corner verwerkt. Deze levert echter ook geen doelpunt op waardoor de stand 0-0 bleef. In de 30e minuut probeert Wout Blasman het leder tussen een woud van benen in het doel te krijgen maar zijn inzet gaat naast. Aan de andere kant is het een minuut later wel bijna raak als een corner wordt ingekopt maar Marco kan in twee pogingen redding brengen.

Tien minuten voor de rust krijgt Mats Hegman een prima mogelijkheid om Silvolde op voorsprong te zetten maar in plaats van zelf te schieten geeft hij te hard af op Joey van Beukering waardoor de bal over de achterlijn rolt. Op slag van rust heeft Wouter Ebbers nog een kopkans die wel langs de keeper gaat maar helaas ook net langs het doel. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft waardoor we met een 0-0 stand gingen rusten.

8R7A4440

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel beter hoewel Silvolde wel iets beter uit de kleedkamer kwam dan de bezoekers uit Nuenen. In de 50e minuut levert dat een kans op voor Wout Blasman maar zijn kopbal gaat net naast het doel. Niet veel later moet Marco reddend optreden om een achterstand te voorkomen; de corner die daar op volgt levert geen gevaar op. Halverwege de tweede helft zijn er een aantal mogelijkheden voor Wout maar hij weet de voorsprong niet op het scorebord te zetten. Ook een schot van Jaël gaat net naast.

Een kwartier voor tijd zijn er een paar mogelijkheden voor de bezoekers maar echt gevaar levert dat niet op. In de 80e minuut komt de bal in de kluts voor de voeten van Roel Gebbinck die de bal in het doel werkt: 1-0! Na deze meevaller komt Nuenen er niet meer aan te pas en lijkt Silvolde de score snel uit te willen bouwen om de winst veilig te stellen. Het duurt echter tot de 92e minuut als we de eerste mooie aanval mogen noteren waaruit het 2e doelpunt van de wedstrijd valt. Via Roel Gebbinck en de goed ingevallen Jorik te Kaat weet eveneens invaller Evert Römer de eindstand op 2-0 te zetten.

Zoals gezegd verdiende deze wedstrijd niet de schoonheidsprijs maar wist Silvolde in de slotfase toch nog enig vertier te brengen door met 2 doelpunten de winst te pakken en steviger in de middenmoot te belanden.

Opstelling Silvolde:
    Marco Olthuis – Maarten Cohen, Pim Olthuis, Gijs Hakvoort, Wouter Ebbers – Matthijs de Waard, Mats Hegman (87’Joris Bieleveldt), Jaël Krosse – Joey van Beukering (56’ Evert Römer), Wout Blasman (66’ Jorik te Kaat), Roel Gebbinck

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's