IMG_0064

Na de nederlaag vorige week tegen Minor kreeg Silvolde vandaag thuis een van de titelkandidaten op bezoek: Juliana’31 uit Malden. Een zware tegenstander die op het moment van spelen op de vierde plek in de ranglijst staat. Er was de thuisploeg van alles aan gelegen om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Trainer Van Beukering miste vandaag de geblesseerden Kelvin Meijer en Evert Römer en de langgeblesseerde Chiel Terhorst.

Silvolde begon sterk aan het duel en het was meteen duidelijk dat er snel zaken gedaan wilde worden. In de vierde minuut kreeg Wout Blasman al een goede mogelijkheid maar de bal werd goed door de verdediging geblokt. Juliana verstopte zich zeker niet en er ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel waarbij het spel niet echt oogstrelend was van beide partijen. In de veertiende minuut kreeg Silvolde een geweldige kans in de schoot geworpen toen de doelman van Juliana erg ver uit zijn doel de bal probeerde te onderscheppen maar Mats Hegman over het hoofd zag. Die wist wel raad met deze buitenkans en plaatste de bal keurig in het verlaten doel 1-0. Kort daarna kreeg Juliana een grote kans op de gelijkmaker maar de bal werd hoog over het doel van Marco Olthuis geknald. Het spel bleef op en neer golven zonder dat er van echt spektakel sprake was.

In de 23ste minuut mocht Juliana een hoekschop nemen aan de rechterkant die vervolgens door de spits in de korte hoek hard werd binnengekopt 1-1. Op dat moment een terechte stand. Helaas voor Silvolde duurde dit niet lang want drie minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. De bal kwam uit een klutssituatie bij een van de spitsen van Juliana die uiteindelijk Marco Olthuis kansloos liet in de verre hoek 1-2. Silvolde had even tijd nodig om deze tegenslag te boven te komen maar kreeg via Mathijs de Waard toch al snel weer een mogelijkheid op de gelijkmaker maar ook deze bal werd door de verdediging geblokt. Silvolde bleef aandringen en zag in de 34ste minuut dat een knal van Wout Blasman uitstekend door de doelman van Juliana uit de bovenhoek werd getikt. De hoekschop leverde vervolgens niets op. De rest van de eerste helft gebeurde er niet veel meer zodat beide ploegen met een 1-2 stand naar de kleedkamer gingen.

IMG_0064

In de tweede helft zette Silvolde meteen aan en kreeg in de 48ste minuut een grote kans op de gelijkmaker. Wout Blasman kopte de bal goed door op aanvoerder Jaël Krosse die alleen op doel leek af te gaan maar onderweg toch nog een verdediger op zijn weg vond waardoor de kans verkeken was. Het spel werd er niet beter op. Veelal werd de lange bal gehanteerd aan de kant van de thuisploeg echter zonder resultaat. Juliana liet Silvolde begaan zonder in echte problemen te komen. In de 55ste minuut mocht Roel Gebbinck een vrije trap nemen en de bal kwam bij de tweede paal Wout Blasman die van dichtbij de bal tegen de lat knalde. Zonder goed voetbal maar wel met veel strijd probeerde Silvolde toch weer in de wedstrijd te komen. Juliana gaf echter geen krimp en bleef eigenlijk vrij gemakkelijk overeind.

In de slotfase voerde Silvolde de druk wel op en kreeg enkele mogelijkheden om de gelijkmaker alsnog op het scorebord te krijgen. Eerst was het Wout Blasman die geen geluk had toen de doelman van Juliana met een prima redding de kopbal onschadelijk maakte. Enige tijd later was het opnieuw Wout Blasman die weer geen geluk had toen hij de hoekschop van Mats Hegman bij de eerste paal net naast het doel kopte. Ook Mats Hegman kreeg nog een kans toen een afgeslagen bal voor zijn voeten kwam maar ook deze bal ging over. Vlak voor tijd kwam de bal nog voor de voeten van Mathijs de Waard maar zijn inzet was te zacht om het de doelman van Juliana lastig te maken waardoor de bezoekers met een 1-2 overwinning aan het langste eind trokken.

Silvolde werkte hard maar dit werd niet beloond met de toch wel verdiende gelijkmaker. Juliana stijgt door de winst naar de tweede plek en Silvolde zakte een plaats naar plek 11. Volgende week de uitwedstrijd tegen Moerse Boys. De wedstrijd in Zundert begint om 14.30 uur en zal hopelijk een positief resultaat opleveren.

Opstelling Silvolde:
    Marco Olthuis; Wouter Ebbers; Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck Mathijs de Waard; Ischa Krosse; Mats Hegman; Jaël Krosse; Wout Blasman.ardoor de aanval uiteindelijk op niets uitliep. Kort daarna was het rust en gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong aan de thee.Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's