IMG_0045

Na de uiteindelijk gewonnen wedstrijd voor de Achterhoek Cup tegen vv Dieren (na shoot-outs) kreeg Silvolde vandaag de nog ongeslagen koploper Halsteren op bezoek. Trainer Dennis van Beukering moest het in deze wedstrijd stellen zonder een vijftal spelers t.w. Gijs Hakvoort, Wouter Ebbers, Kelvin Meijer, Jorik te Kaat en ook aanvoerder Jaël Krosse. Voorwaar een hele puzzel om toch nog een goed resultaat te kunnen behalen. Jeugdspeler Joris Bieleveldt startte in de basis.

Na een voorzichtige start was het Thomas Marijnissen die in de derde minuut op aangeven van Jurik Zimmerman het doel maar net miste. Silvolde had het lastig in de beginfase en kreeg in de negende minuut opnieuw een grote kans tegen toen Jeroen Beerendonk van dichtbij kon aanleggen maar Marco Olthuis met een geweldige reactie de bal uit het doel ranselde. Kort daarna was het aan Silvolde om iets terug te doen en in de 13de minuut wist Joris Bieleveldt met een mooie steekbal Wout Blasman te bedienen maar zijn schot ging net naast. Vrij kort daarna was het opnieuw de beurt aan Jeroen Beerendonk die met een kopbal voor Halsteren de 0-1 leek te gaan scoren maar ook nu wist doelman Olthuis met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek te tikken. Het spel golfde op en neer waarbij Silvolde in de 21ste minuut dicht bij de openingstreffer leek te komen maar Wout Blasman kopte de bal net naast uit een goede voorzet van Roel Gebbinck.

Beide ploegen bleven zoeken naar de voorsprong en in de 27ste minuut kwam Halsteren via een snelle uitbraak er dichtbij toen de behendige Jurik Zimmerman uiteindelijk in het zijnet schoot. Vlak voor het rustsignaal kwam Silvolde bijna op voorsprong toen Wout Blasman de bal over keeper Andy Steging lobde en Evert Römer de bal op de lat kopte. Meteen in de tegenstoot kwamen de bezoekers er goed uit maar wederom wist Marco Olthuis zijn doel schoon te houden met een uitstekende redding. Hierdoor gingen beide teams met een 0-0 stand naar de kleedkamers.

In de tweede helft kwam Maarten Cohen voor Lucas ter Maat in het veld en meteen werd Silvolde gevaarlijk toen Wout Blasman in de diepte werd aangespeeld en zich behendig ontdeed van zijn tegenstander. Het duurde even voordat hij de bal goed had liggen maar hij prikte dus snel na de hervatting de 1-0 achter doelman Steging. De verbouwereerde spelers van Halsteren waren nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of nummer twee lag al in het net. Mike van Aken wist met een prima lange bal Evert Römer te bereiken die koppend Wout Blasman vrij speelde. De spits had nu geen tijd nodig en rondde prima af 2-0. Een geweldige start van de tweede helft waardoor er een gevoelige tik werd uitgedeeld aan de koploper. Silvolde bleef het de tegenstander erg moeilijk maken en wist verdedigend goed stand te houden.

IMG_0101

Na bijna een uur spelen ontstond er enige verwarring maar uiteindelijk kreeg Silvolde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die via Roel Gebbinck in de muur belandde. Even later moest Joey van Beukering geblesseerd afhaken en werd vervangen door Stijn Alkema. Halsteren probeerde de aansluitingstreffer te scoren maar stuitte op de solide defensie van Silvolde. In de 69ste minuut wist Mathijs de Waard Stijn Alkema te vinden maar hij kopte vrijstaand net over. Silvolde bleef zoeken naar de genadeslag en Wout Blasman kreeg in de 74ste minuut een goede mogelijkheid maar hij schoot hard op keeper Steging.

Kort daarna werd Roel Gebbinck vervangen door opnieuw een jeugdspeler Chiel Huyink. In de slotfase drukte Silvolde alsnog door en in de 81ste minuut was het Wout Blasman die op rechts weg was en een prima voorzet had op Evert Römer. Die bedacht zich geen moment en tekende met een prima schuiver de 3-0 aan waardoor de wedstrijd beslist was. Ook in de laatste minuten was de verdediging van Silvolde bestand tegen de pogingen van Halsteren. In de allerlaatste minuut leek het nog mooier te worden toen Wout Blasman weer Evert Römer wist te vinden die met een hele bekeken kopbal leek te gaan scoren maar uiteindelijk de bal op de lat zag eindigen. Kort daarna floot scheidsrechter Kaper voor het einde en leed Halsteren een gevoelige nederlaag tegen een gehavend Silvolde dat een prima teamprestatie had neergezet.
    Volgende week reist de zwart-wit formatie af naar Hendrik Ido Ambacht voor de zware uitwedstrijd tegen het sterke IFC. Hopelijk zal er voor trainer Van Beukering enige lucht in de selectie komen om ook deze tegenstander goed te kunnen bestrijden. De wedstrijd op sportpark Schildman begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat (Maarten Cohen 46’); Ischa Krosse; Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Chiel Huyink 78’); Mathijs de Waard; Joris Bieleveldt; Joey van Beukering (Stijn Alkema 65’); Evert Römer; Wout Blasman

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's