Na de nederlaag in de slotfase vorige week in Breda kreeg Silvolde vandaag thuis de gelegenheid weer eens drie punten te pakken. En wederom tegen een onbekende ploeg sv Meerssen uit Limburg. Bij Silvolde stond Mike van Aken nog niet in de opstelling (schorsing) maar waren Gijs Hakvoort en Evert Römer weer bij de wedstrijdselectie. De langgeblesseerde Chiel Terhorst ontbreekt nog steeds bij de groep. De wedstrijd begon echter iets later omdat de tegenstander onderweg met verkeersproblemen werden geconfronteerd.

Als snel werd duidelijk met welke intentie Meerssen naar de Achterhoek was gekomen. Er werd meteen vanaf het begin een verdedigende stelling in genomen en Silvolde mocht daardoor het spel maken. Dit leverde echter geen boeiend schouwspel op omdat de thuisploeg ook niet echt een vuist kon maken. Het duurde dan ook tot de 16de minuut voordat er eindelijk wat gebeurde. Kelvin Meijer werd aangespeeld en haalde meteen uit maar zijn schot werd ten koste van een hoekschop geblokt. Deze leverde vervolgens niets op. De wedstrijd kabbelde voort en de kleine schare toeschouwers werd niet echt warm van het getoonde spel.

Na een half kreeg Kelvin Meijer opnieuw een mogelijkheid maar dit keer mikte hij net naast. In de tegenstoot was het Meerssen dat via Richard Hannon een hele goede kans kreeg maar doelman Marco Olthuis tikte de bal over zijn doel. Even later legde Wout Blasman de bal goed terug op Jaël Krosse maar hij schoot de bal net naast. Het restant van de niet boeiende eerste helft gebeurde er niets meer waardoor beide ploegen met 0-0 naar de kleedkamer gingen.

Meteen in de tweede helft kwam Silvolde dicht bij een doelpunt toen Jaël Krosse de bal teruglegde op Wout Blasman die op zijn beurt Kelvin Meijer in stelling bracht maar opnieuw schoot hij net naast het doel van keeper Geoffrey Jacobs. Na de goede start in de tweede helft kreeg Silvolde het deksel op de neus toen Meerssen via een zeer snelle counter door Mischa Urlings op voorsprong kwam 0-1. Gelukkig kwam Silvolde de tegenslag snel te boven en kreeg door Mathijs de Waard een goede mogelijkheid maar doelman Jacobs stond zijn mannetje en de rebound van Joey van Beukering werd tot corner afgeweerd. De corner werd door Van Beukering prima op het hoofd van Wout Blasman geplaatst en hij scoorde de verdiende gelijkmaker 1-1. Kort daarna werd Silvolde voornamelijk via corners wel weer gevaarlijk. Eerst was het Joey van Beukering die net over mikte en even later was het wederom uit een hoekschop van Kelvin Meijer dat er een scrimmage ontstond voor het doel van Meerssen maar de bal ging uiteindelijk naast.

IMG_0042

Kort daarna wisselde trainer Van Beukering door Jorik te Kaat te brengen voor Joey van Beukering. Het spelpeil was erg matig en beide ploegen zwoegden hard zonder tot enig acceptabel voetbal te komen. In de slotfase kwam Gijs Hakvoort in het veld voor Ischa Krosse. In de 80ste minuut leek de thuisploeg dan toch op voorsprong te komen maar het schot van Roel Gebbinck werd van de lijn gehaald. Ook de gasten kregen in de 83ste minuut nog een grote kans toen invaller Loyd Borgers een vrije schietkans kreeg maar de attente Marco Olthuis wist met een prima redding erger te voorkomen. In de 89ste minuut probeerde Gijs Hakvoort het nog maar eens van afstand maar doelman Jacobs kon de bal net over tikken waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Met dit gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op en zal er snel weer eens een overwinning geboekt moeten worden om enigszins uit de onderste regionen te verdwijnen. Volgende week zondag spelen de zwartwitten de uitwedstrijd tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek. De wedstrijd op sportpark De Dem begint om 14.30 uur. Eerder in de week speelt Silvolde op dinsdagavond as de eerste wedstrijd in de Achterhoekcup uit tegen VIOD uit Doetinchem. De wedstrijd op sportpark Dichteren begint om 20.00 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wouter Ebbers; Ischa Krosse (Gijs Hakvoort 80’); Pim Olthuis; Lucas ter Maat; Jaël Krosse; Mathijs de Waard (Chiel Huyink 87’); Kelvin Meijer; Roel Gebbinck; Wout Blasman; Joey van Beukering (Jorik te Kaat 65’)

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's