IMG_0107

Vanavond trad Silvolde aan tegen vv GOES in kwalificatieronde 2 van de TOTO KNVB Beker. Na de winst een aantal weken geleden tegen VEV’67 stond nu een “oude bekende” als tegenstander op het programma. In de voorgaande twee ontmoetingen tegen GOES was er weinig sprake van krachtsverschil maar GOES promoveerde wel ten koste van Silvolde naar de derde divisie. Het beloofde in ieder geval weer een spannend treffen te worden.

Silvolde begon flitsend want in de eerste minuut kreeg Wout Blasman al een dot van een kans maar raakte de bal met de hand waardoor het feest niet doorging. Een minuut later mocht Silvolde de handen dichtknijpen nadat Ruben Hollemans na een kluts situatie de bal van ruime afstand probeerde te scoren maar Pim Olthuis kon de bal van de doellijn koppen. Het spel golfde op en neer en in de vierde minuut was Kelvin Meijer dicht bij een treffer maar zijn afstandsschot ging net naast het doel. Twee minuten later was het opnieuw Kelvin Meijer die na een goede actie kon schieten maar keeper Brian Meulmeester op zijn weg vond. Silvolde streed voor iedere meter terwijl de gasten meer voetballend de oplossing zochten. In de 22ste minuut leek GOES te gaan scoren maar Silvio Hage stuitte op Marco Olthuis die met een geweldige actie redding bracht. Silvolde bleef er steeds gevaarlijk uit te komen en in de 25ste minuut wist Wout Blasman aanvoerder Jaël Krosse te bereiken maar deze kopte net over.

Silvolde voetbalde gepassioneerd maar GOES bleef erg gevaarlijk met verzorgd voetbal. Na 35 minuten kwam de bal bij de sterk spelende Mike van Aken en hij zette Wout Blasman aan het werk. Hij schudde zijn verdediger af en kon alleen op doelman Meulmeester af die hij met een bekeken schuiver het nakijken gaf 1-0. Misschien iets tegen de verhouding in maar op basis van de getoonde wilskracht wel verdiend. Twee minuten later mocht Silvio Hage slalommen door de defensie van Silvolde maar uiteindelijk kwam hij niet voorbij Marco Olthuis die opnieuw een dijk van een redding in huis had. Nog voor de rust greep trainer Van Beukering in en haalde Joey van Beukering naar de kant voor Jorik te Kaat. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft waardoor beide ploegen met een 1-0 stand naar de kleedkamer gingen.

Meteen na rust was het Silvolde dat bijna op 2-0 kwam toen Wout Blasman een enorme kopkans kreeg na een voorzet van Kelvin Meijer. Helaas miste hij deze goede mogelijkheid. Enkele minuten later was het Mathijs de Waard die een goede voorzet op Kelvin Meijer had maar hij kopte te slap in waardoor doelman Meulmeester geen probleem had. Meteen daarna was het GOES dat in een counter bijna de gelijkmaker scoorde maar Tim de Winter mikte geheel vrijstaand de bal over het doel. GOES drong steeds meer aan en in de 52ste minuut kreeg invaller Steve Schalkwijk een enorme kans maar met een fantastische redding wist Marco Olthuis zijn doel schoon te houden. Silvolde bleef echter strijden voor een beter resultaat en zag in de 55ste minuut dat Wout Blasman Kelvin Meijer wegstuurde die met een perfecte voorzet Jorik te Kaat wist te bereiken die precies op de goede plek stond om de 2-0 binnen te schieten. Kort daarna moest Marco Olthuis weer een redding uit de hoge hoed toveren na een inzet van Steve Schalkwijk.

IMG_0110

In de 65ste minuut kwam GOES toch dichterbij toen Silvio Hage van de defensie van Silvolde niets in de weg werd gelegd en Marco Olthuis kansloos liet 2-1. De druk werd steeds groter en Silvolde kon eigenlijk niet meer de druk op voeren. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd maar daardoor ontsonden er nauwelijks gevaarlijke situaties. In de 70ste minuut was het opnieuw Steve Schalkwijk die snel op Marco Olthuis afging maar opnieuw was hij met een geweldige redding de baas. Vijf minuten later probeerde Mathijs de Waard het van afstand maar zijn schot verdween net naast. Roel Gebbinck werd vervangen door Lucas ter Maat om de verdediging toch te versterken. In de 85ste minuut greep de verdediging opnieuw niet duidelijk genoeg in en liet Hieposs Nguyen de 2-2 scoren. Dit zou de nekslag betekenen want kort daarna kreeg Schalkwijk nog een grote kans die net naast ging. In de blessuretijd ging het helemaal mis toen GOES een strafschop kreeg nadat de uitstekend keepende Marco Olthuis de aanvaller van GOES aantikte en de bal ging op de stip. Steve Schalkwijk voltrok het vonnis en bracht GOES op een 2-3 voorsprong. Het slotoffensief van Silvolde mocht niet meer baten en de uitschakeling was een feit.

Silvolde is strijdend ten onder gegaan tegen een ploeg die voetballend beter was. Helaas zat er dus geen thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in maar kan de focus nu weer worden gericht op de competitie die zondag a.s verder gaat met het uitduel tegen vv Baronie. Deze wedstrijd in Breda begint om 14.30 uur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wouter Ebbers; Ischa Krosse; Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Lucas ter Maat 78’); Mathijs de Waard; Kelvin Meijer; Joey van Beukering (Jorik te Kaat 42’); Wout Blasman; Jaël Krosse.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's