IMG_0091

Op zaterdagavond moest Silvolde aantreden tegen streekgenoot RKZVC. Beide ploegen hebben evenveel punten dus bij winst kon een van beide ploegen wat afstand nemen. Trainer Dennis van Beukering miste naast de geblesseerden ook nog eens Mike van Aken die na de rode kaart van vorige week aan de kant moest blijven. Alexander Tempels werd bij de selectie gehaald om de personele problemen het hoofd te bieden.

Silvolde begon fel aan het duel en probeerde de gasten meteen onder druk te zetten. In de tweede minuut zag Kelvin Meijer de doelman van RKZVC te ver voor zijn doel staan en probeerde met een zeer ver schot Tim Penterman te verschalken. De doelman was echter op tijd terug op zijn plek. Kort daarna ging Marco Olthuis in de fout maar gelukkig liep dit voor Silvolde goed af. De start was van beide kanten met vlagen erg slordig, onrustig en het zag er allemaal nogal gehaast uit. In de 11de minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Roel Gebbinck werd niet goed beoordeeld door de keeper van RKZVC en Ischa Krosse stond op de juiste plek om koppend de 1-0 op het scorebord te zetten. Het spel bleef daarna rommelig waarbij Silvolde minder fouten maakte dan de tegenstander en het publiek een meer spannende dan fraaie wedstrijd zag.

In de 28ste minuut leek de thuisploeg de score verder uit te kunnen bouwen toen Pim Olthuis met een verre trap spits Wout Blasman wist te bereiken die alleen op doelman Penterman af kon gaan. Hij zag zijn schot echter net aan de verkeerde kant van de paal langszij gaan. RKZVC kon daar eigenlijk weinig tegenover zetten en ook Silvolde dwong weinig kansen af. Vlak voor rust kreeg Wout Blasman nog wel een mogelijkheid toen Roel Gebbinck een prima voorzet afleverde maar zijn kopbal ging maar net over het doel waardoor de teams met een 1-0 stand naar de kleedkamers gingen.

In de rust greep de trainer van RKZVC in en bracht twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Het bleek voor Silvolde een lastige opgave om de gewijzigde omstandigheden goed te bestrijden. De thuisploeg moest steeds verder terug en kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe. Veelal werd de lange bal op spits Blasman gezocht maar dit leverde nauwelijks iets op. In de 54ste minuut werd Joey van Beukering vervangen door Jorik te Kaat nadat hij kort daarvoor aan zijn tweede gele kaart was ontsnapt. Kort daarna kreeg Kelvin Meijer een goede mogelijkheid maar zijn schot ging ten koste van een hoekschop voorlangs. De druk van de gasten uit Zieuwent werd steeds groter en Silvolde had het zwaar tegen het met vlagen opgeleefde RKZVC.

IMG_0042

Toch wist Silvolde nog een paar keer gevaarlijk te worden met een serie van vijf hoekschoppen op rij maar de verdediging van RKZVC hield prima stand. In de 65ste minuut was het bij toeval bijna raak toen een vrije trap van Kelvin Meijer bijna in eigen doel werd gekopt door een van de verdedigers maar dit liep dus goed af voor de gasten. Het wachten was eigenlijk wanneer RKZVC de aansluitingstreffer zou gaan maken. In de 70ste minuut was het raak toen Joey Belterman op links een geweldige voorzet had op Sjors Storkhorst die met een geweldige knal de 1-1 achter Marco Olthuis schoot. Twee minuten later moest doelman Olthuis opnieuw handelend optreden toen Jens Schutten een gevaarlijk schot afvuurde op het doel. Trainer Van Beukering greep in en bracht kort na elkaar Alexander Tempels voor Mathijs de Waard en Maarten Cohen kwam voor Wouter Ebbers.

In de slotfase was het eerst RKZVC via Jens Schutten die met een schot van afstand het doel maar net miste en in de extra tijd leverde een voorzet van Wout Blasman nog bijna een eigen doelpunt op maar er werd door beide teams niet meer gescoord waardoor de eindstand van 1-1 over de gehele wedstrijd bekeken een terechte uitslag opleverde. Woensdag a.s. speelt Silvolde om 20.00 uur thuis tegen een bekende vv Goes in de voorronde van de KNVB-beker. Bij plaatsing treft het in een thuiswedstrijd SC Cambuur.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Wouter Ebbers (Maarten Cohen 80’); Ischa Krosse; Pim Olthuis; Lucas ter Maat; Roel Gebbinck; Mathijs de Waard (Alex Tempels 75’) Kelvin Meijer; Joey van Beukering (Jorik te Kaat 54’); Wout Blasman; Jaël Krosse.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's