b_330 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_kaat_te_jorik_joriktekaat.jpg

Komend seizoen zal de uit Gendringen afkomstige speler Jorik te Kaat Spcl. Silvolde komen versterken. Te Kaat bracht zijn hele voetballeven tot nu toe door bij v.v. Gendringen. “In de jeugd heb ik wel eens proeftrainingen gehad bij De Graafschap en meegespeeld in het KNVB regioteam, maar uiteindelijk heb ik altijd voor Gendringen gespeeld”.

De 25-jarige aanvaller liep al langer rond met het idee om het eens hogerop te zoeken. “De afgelopen twee seizoenen was er al het nodige contact tussen Silvolde en mij. Vorig jaar had ik nog te veel twijfels en heb toen afgezien van een stap hogerop. Ik wilde ook kijken of we met Gendringen nog wat konden behalen’, aldus Te Kaat. “Nu zijn die laatste twijfels weg, heb ik de knoop doorgehakt en wil ik gaan kijken waar mijn sportieve plafond ligt”.

Veel spelers zijn voor Jorik te Kaat geen onbekende. “Chiel Terhorst is een goede vriend van me. Ook Rick Bouwmeister ken ik goed evenals Pim Olthuis”, vertelt Te Kaat

De 25-jarige Te Kaat maakt al acht jaar deel uit van de hoofdmacht van Gendringen. “Als tweedejaars B-junior maakte ik mijn opwachting in het eerste elftal. Nu na acht jaar ga ik op zoek naar een nieuwe sportieve prikkel”, vervolgt Te Kaat zijn verhaal. “Bij Silvolde tref ik een zeer sterk collectief aan. Het is echt een team dat er samen voor gaat. Ik denk dat veel andere teams daar nog wat van kunnen leren. Ook vind ik het zeer leuk om weer samen met Gijs en Wouter deel uit te maken van de selectie”, laat Te Kaat tot slot weten.

We wensen Jorik voor het komende seizoen veel plezier toe op de Munsterman.