b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_cohen_maarten_maartencohen.jpg

Vanaf het nieuwe seizoen zal Kildernaar Maarten Cohen de kleuren van Sportclub Silvolde gaan verdedigen, Cohen komt nu nog uit voor Jong Achilles'29.  Cohen begon zijn voetbalcarrière bij het plaatselijke Kilder. "Tot aan de pupillen heb ik in mijn woonplaats bij sv Kilder gevoetbald. Ik wilde echter hogerop en heb daarom na de pupillen periode de overstap gemaakt naar D.Z.C.'68", laat Cohen de redactie weten.

Bij de D.Z.C.'68 junioren doorliep Maarten Cohen de selectie elftallen die veelal uitkwamen op divisie niveau. "Ik had echter het gevoel dat er meer in zat en heb daarom toen de overstap gemaakt naar Achilles'29. Achilles '29 was net een bvo geworden en ik zag een  overstap er naar toe wel zitten", aldus Cohen die in een wedstrijd tegen Katwijk zijn debuut maakte in Achilles '29 1.

Na drie seizoenen Achilles'29 dan nu de verhuizing naar Spcl. Silvolde. "Bij Achilles '29 heerst momenteel veel onzekerheid. Als voetballer kies ik voor zekerheid en verlaat daarom Achilles '29. Met Jong Achilles '29 heb ik dit seizoen twee keer tegen Silvolde gespeeld. Ik ken de ploeg ook wel redelijk. Met Wout Blasman heb ik nog samen gespeeld bij D.Z.C.'68 met hem heb ik ook wel eens gesproken over Silvolde. Ook Stan ten Vaarwerk is voor mij geen onbekende"

Op de vraag wat Maarten Cohen van Silvolde 1 vindt laat hij weten; "Silvolde is een echt team, bij Achilles '29 is iedereen toch vooral met zichzelf bezig. Silvolde speelt meer in teamverband, is een hecht collectief dat speelt met strijd en passie. Daarnaast is er ook een goede trainer". Cohen vervolgt zijn verhaal: "Als Achterhoeker vind ik het ook mooi om bij deze Achterhoekse club te gaan spelen".

De 19-jarige Cohen is een multifunctionele speler maar richt zich vooral op het middenveld. "De concurrentie zal best groot zijn maar eigenlijk vind ik dat alleen maar prima. Ik zie deze stap als een mooi begin voor een nieuwe uitdaging", besluit Cohen zijn betoog.

We wensen Maarten voor het komende jaar een strijdvaardig en passievol seizoen toe met veel plezier. Welkom op de Munsterman Maarten.

)