b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_algemeen_ouijvizier.jpg

Dat het eerste elftal van Sportclub Silvolde uitstekend presteert mag alom bekend zijn. Maar het bestuur benadrukt dat er ambitieus en fanatiek wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit van alle geledingen binnen de vereniging. Een bestuur dat het al jaren zonder voorzitter doet.

SILVOLDE- Sportclub Silvolde is de hoogst spelende club in het amateurvoetbal in de regio. Afgelopen seizoen werd een ongekende vijfde plaats in de hoofdklasse bereikt onder de nieuwe hoofdtrainer Dennis van Beukering, die zijn contract verlengde. Maar bij bestuur en technische staf is men er zich terdege van bewust dat de vereniging meer is dan het eerste team.

Daarom is er de laatste jaren nadrukkelijk geïnvesteerd in training en begeleiding van het tweede en derde elftal. Het traject heeft al zijn vruchten afgeworpen door recente promoties van beide elftallen. Het negenkoppige bestuur bewaakt het proces, maar al jaren zonder voorzitter. Waarnemend voorzitter Vincent Aalders: "We hebben een goed op elkaar afgestemd bestuur, waarin recent Francis van Aken is toegetreden als vrijwilligerscoördinator. Een nieuwe voorzitter moet passen binnen het collectief en die persoon hebben we nog niet kunnen vinden."

'De jeugd heeft de toekomst'. Daarom zijn er allerlei initiatieven om het niveau van de jeugdafdeling op te krikken. Met ingang van dit seizoen worden de pupillen getraind door de voormalige Graafschapspelers Martijn Meerdink en René Bot. Nieuw is ook dat alle jeugdspelers, van klein tot groot, een gesponsord presentatiepak dragen rond de wedstrijden. Uitstraling! Daar gaat het ook om bij het verfraaien en renoveren van sportpark De Munsterman. Voor dit seizoen ligt er een ambitieus plan om naast het clubgebouw een verhoogd megagroot terras te creëren. Uiteraard met de hulp van de vele vrijwilligers op wie de club kan rekenen.

(foto: Roel Kleinpenning)