b_350_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_fletchertoernooi_fletchertoernooi.jpg

‘Een resultaat waarop we trots mogen zijn’, noemt assistent-trainer Theo Jansen terecht de toernooiwinst van het eerste elftal van Sportclub Silvolde in het uitstekend bezette Fletcher TOP toernooi.

Op zaterdagmorgen vertrok het elftal naar Rijssen in de wetenschap dat de eerste tweede wedstrijden winst en verlies hadden opgeleverd. Zie het verslag van Roger Schwartz. Opvallend was dat de reis per ‘Graafschapbus’ ging. Jong De Graafschap, dat ook deelnemer aan het toernooi was, ging met eigen vervoer, omdat de leiding vergeten was de bus te reserveren.

Theo en Dennis van Beukering wisten dat het geen makkelijke klus zou worden tegen Jong Vitesse, maar ook dat alleen winst een plaats in de kruisfinales zou opleveren. De uitgestippelde tactiek pakte goed uit. Silvolde zat fel op de bal en liet de opponent geen ruimte om te voetballen. Het werd een terechte 1-0 overwinning door een doelpunt van Wout Blasman. Zo werd Silvolde poulewinnaar.

In de kruisfinale werd gespeeld tegen gastgever Excelsior’31. Het team uit Rijssen wordt getraind door Peter Wesselink, die enkele jaren geleden in Silvolde een half jaar Scott Calderwood opvolgde. ‘Ik heb natuurlijk met Peter getraind, dus zijn spelletje was ons bekend’, aldus Theo. Het resulteerde in een gelijkopgaande strijd waarin niet werd gescoord. Een shoot out moest de beslissing brengen. Wout Blasman, Roel Gebbinck en Jaël Krosse schoten onberispelijk raak en omdat Marco één doelpoging van Excelsior stopte, bereikte Silvolde de eindstrijd.

De finale moest weer tegen Jong Vitesse, dat Jong De Graafschap in de kruisfinale klopte. Het werd een kopie van de poulewedstrijd. Weer zette Silvolde druk over het hele veld en liet Jong Vitesse kansloos. De kansen in de wedstrijd waren voor Silvolde. Zo miste Wout Blasman nog vrij voor de keeper, maar het was Roel Gebbinck, die de winnende goal scoorde.

Volgens Theo Jansen begint de samenstelling van het elftal, waarin ook aan de competitie zal worden begonnen, vorm te krijgen. Enkele spelers waren nog vanwege vakantie afwezig en Evert Römer was geblesseerd, maar zal komende week weer de training hervatten.

Eindstand:1. Silvolde; 2. Jong Vitesse; 3. Jong De Graafschap; 4. Excelsior'31; 5. HZVV; 6. Rohda Raalte; 7. SVZW; 8. DOS'37.