b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_fletchertoernooi_IMG-20170815-WA0002.jpg

Dinsdag 15 augustus was de eerste dag van het Fletcher toernooi dat in Rijssen plaats had op het prachtige complex van Excelsior ’31, spelend in de zaterdag hoofdklasse.

Het toernooi had een half uur later dan gepland zijn aanvang i.v.m het hevige noodweer. Alle wedstrijden duurden één keer 45 minuten en de eerste tegenstander voor Silvolde was het Wierdense S.V.Z.W. dat in de zaterdag 1e klasse oost speelt.

In deze wedstrijd was Silvolde de bovenliggende partij hoewel de eerste mogelijkheid voor S.V.Z.W. was. Een vrije trap werd door Silvolde tot hoekschop verwerkt welke vervolgens niets opleverde. Hierna waren er goede mogelijkheden voor Silvolde maar het duurde tot de 28e minuut voordat Silvolde de trekker kon overhalen. Nadat Roel Gebbinck goed door gaat en de bal vanaf de achterlijn panklaar legt voor Paul Veerbeek is het de linker middenvelder die de bal met zijn hoofd achter de Wierdense doelman in het doel knikt: 1-0. Hierna blijft Silvolde de sterkste, maar het duurt tot de 45e minuut voordat het verschil in doelpunten wordt omgezet. Het is Wout Blasman die uiteindelijk de stand op 2-0 zet wat tevens de eindstand is.

De tegenstander in de tweede wedstrijd is DOS ’37 uit Vriezenveen. Zij komen eveneens uit in de zaterdag 1e klasse Oost. Van deze tegenstander had Silvolde heel wat meer tegenstand te verwerken. Het speelde fris en fruitig en Silvolde had moeite om het spel te maken. De passes waren slordig en in het eerste kwartier was Silvolde niet of nauwelijks bij het doel van de tegenstander geweest. Met veel fysieke kracht moesten de voorwaartsen van DOS ’37 gestopt worden. Na een kwartier spelen was het Silvolde dat aanvallend wat meer van zich liet zien maar echte kansen leverde het niet op. In de fase erna wordt de sfeer wat grilliger met over en weer veel overtredingen. In de 38e minuut komt DOS ’37 op een 1-0 voorsprong wat niet geheel onverdiend was want zij maakten de meeste aanspraak op een doelpunt en wisten de laatste 7 minuten deze stand vrijwel moeiteloos vast te houden.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_fletchertoernooi_IMG-20170815-WA0001.jpgNa 2 wedstrijden staat Silvolde 2e in de stand op een plek die recht geeft op de halve finale op zaterdag maar dan moet het eerst afrekenen met 3e divisionist jong Vitesse dat tot nu toe beide wedstrijden in winst had omgezet. Een lastige klus voor Silvolde.

Opstellingen Silvolde tegen S.V.Z.W.:
(zie hier een samenvating van de wedstrijd)

20. Stan ten Vaarwerk; 16. Lucas ter Maat, 2. Pim Olthuis, 4. Wouter Ebbers, 6. Wesley Althoff; 12. Paul Veerbeek, 10. Ischa Krosse, 14. Luc Bourgondiën; 8. Roel Gebbinck, 11. Jaël Krosse, 19. Wout Blasman

Opstelling Silvolde tegen DOS ’37:
(zie hier een samenvatting van de wedstrijd)

1. Marco Olthuis; 5. Mike van Aken, 2. Pim Olthuis, 4. Wouter Ebbers  (17. Joris Bieleveldt), 16. Lucas ter Maat; 21. Cas Bongers, 10. Ischa Krosse, 7. Swen te Kaat; 18. Dion Teloh, 19. Wout Blasman, 11. Jaël Krosse