b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_Noordwijk_DHDDffBWAAEep23.jpg

Afgelopen weekend had de selectie van Sportclub Silvolde een trainingskamp in Noordwijk, dat op de terugweg werd afgesloten met een wedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek. Assistent-trainer Theo Jansen noemt het een uitermate geslaagd trainingskamp. “Je moet het ook vooral zien als teambuilding en een kennismaking met de nieuwe jongens in de selectie.”

Op vrijdag ging iedereen op eigen gelegenheid naar Hotel aan Zee in Noordwijk.  Door werk en andere verplichtingen druppelden de spelers langzaam binnen en rond acht uur ’s avonds was de groep compleet. Enkele spelers ontbraken in verband met vakantie. Inclusief begeleiding bestond de groep uit 21 personen.

De volgende dag  werd getraind op het veld van VVSB. Het is één van de vele verenigingen, die in Noordwijk op hoog niveau spelen. Zo kennen wij natuurlijk ook SJC, dat tegenstander van Silvolde is in de hoofdklasse A.
b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_senioren_silvolde1_Noordwijk_DHDCGlvW0AARzIe1.jpg
Op  zaterdagavond werd in Scheveningen een vuurwerkshow bezocht en de volgende ochtend ging het naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen tweededivisionist De Treffers. Silvolde startte in de opstelling: Marco Olthuis, Luc ter Maat, Ischa Krosse, Pim Olthuis, Mike van Aken, Wouter Ebbers, Roel Gebbinck, Swen te Kaat, Jaël Krosse, Wout Blasman en Cas Bongers. In de tweede helft vielen in: Wesley Althoff, Dion Teloh, Luc Bourgondiën en Joris Bieleveld.

In de wedstrijd deed Silvolde beslist niet onder voor de tweededivisionist.  Theo Jansen roemt het spel van Silvolde. ‘Wij waren niet de mindere, veel aan de bal en creëerden goed uitgespeelde kansen. Alleen zie je dan dat zo’n tegenstander elk klein foutje direct afstraft.” De einduitslag was 4-1 en het doelpunt van Silvolde werd gescoord door Wout Blasman.
Evert Römer zat met een kuitblessure aan de kant. Nieuws van de langdurig geblesseerden: Giel Driever loopt nog op krukken. Roy Bouwman staat alweer op het trainingsveld.