P1030435

Het was afgelopen zaterdag alweer tijd voor onze laatste wedstrijd van de eerste competitie met zes teams. Na een afgelaste wedstrijd, 2 overwinningen en een gelijkspel stonden we tweede in de competitie. Het was tijd voor de wedstrijd tegen koploper Etten, op voorhand leek het lastig te worden aangezien Etten alle wedstrijden heel ruim gewonnen had.

Onne wenste ons door middel van een filmpje succes vanaf Texel en Eymen bleef ziek thuis, maar de overige 9 toppers waren er klaar voor. Het plan was goed samen verdedigen en vooral bij je mannetje blijven en dan met onze snelle middenvelders naar voren.

Dit lukte heel goed in het begin van de wedstrijd en we knokten achterin voor elke bal. Na een goede counter scoorde Sven zelfs de 1-0, het sterke begin werd beloond. Daarna kregen we het steeds moeilijker en Etten scoorde binnen een mum van tijd een paar goals.

Dit lag zeker niet aan de inzet en beleving waarmee de jongens en meiden in het veld stonden, want iedereen ging er vol voor. Helaas waren sommige spelers van Etten meer van het niveau 1e/2e klasse in plaats van de 5de klasse waar we in spelen. Sommige goals hadden voorkomen kunnen worden, maar andere goals kwamen simpelweg door de klasse van Etten. Het was een goede eerste helft, iedereen werkte samen, we kregen in de counter een paar goede kansen en niemand zeurde op elkaar ondanks de vervelende stand. Zo gingen we met een 1-7 achterstand de rust in.

P1030553

Het belangrijkste wat ik de jongens meegaf voor de tweede helft is dat het leuk moet blijven en dat konden we vasthouden door allemaal ons best te doen. Aan het begin van de tweede helft ontbrak de felheid en de wil om elkaar te helpen een beetje en dit leidde tot een aantal tegengoals. Daarna pakte we het weer op en werd weer voor elke bal gevochten. Hoewel de stand dit misschien niet liet zien kregen we een aantal goede kansen door mooie counters via de flanken. Helaas gingen de schoten er net niet in. Op het einde kon je wel zien dat de jongens en meiden van Terborg/Silvolde er een beetje klaar mee waren om alsmaar tegengoals te krijgen door het te laag ingedeelde Etten. Gelukkig was daar het eindsignaal van scheidsrechter Wesley, die prima floot bij zijn debuut. Eindstand was 1-15.

Hoewel we dik verloren hebben heeft iedereen hard gewerkt en kunnen we trots zijn dat we 1-0 voorstonden tegen Etten. Nu worden we opnieuw ingedeeld en laten we hopen dat dit soort niveauverschillen in de volgende competitie niet meer voorkomen. Jongens en meiden, knap dat jullie zo positief bleven ondanks de vele tegengoals! Ga zo door!

laatste tekstblok

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's