b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_jo11-3_19-20-JO11-3.JPG

De vaste volgers viel het vast al op dat er van de laatste wedstrijden van de JO11-3 geen verslagen online zijn gekomen. Hierbij een korte weergave van de laatste 3 wedstrijden.

Op 26 oktober speelden we een thuiswedstrijd tegen Varsseveld. De tegenstanders in het wit stonden niet erg hoog op de ranglijst, dus 3 punten zouden verdiend moeten worden. Dit leek ook te gaan lukken nadat we met de eerste time-out 3-0 voor stonden. Er was al gescoord vanaf de aftrap terwijl ik nog de waterzak aan het vullen was. Daarna gingen we door en bleven we sterker dan Varsseveld. Na de time-out werd het ineens een stuk slapper en we waren bang voor de relatief kleine jongens van Varsseveld. Misschien had het ermee te maken dat ze er in het wit uitzagen als spoken in tijd van Halloween. Dit leidde ertoe dat Varsseveld liet zien dat het best leuk kon voetballen en met de time-out in de tweede helft stonden we 3-4 achter. In het laatste kwartier waren de jongens weer wakker en kwamen we 5-4 voor, maar helaas werd het door slecht uitverdedigen nog 5-5. Slechts 1 punt, maar gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd gezien volledig terecht.

Vorige week speelden we de uitwedstrijd bij de Sprinkhanen. Gelukkig niet het meidenteam waar we eerder van verloren, maar nu het jongensteam. Vanaf minuut 1 fel zijn was het plan, aangezien dit tegen Varsseveld de helft van de wedstrijd ontbrak. Gelukkig was dit vandaag wel in orde en wij waren veel sterker dan de Sprinkhanen. Door 3 goals van Ali en 2 van Enes scoorde wij 5 keer deze wedstrijd. Vanwege teveel drang naar voren en te weinig spelers achterin kregen we er ook 2 tegen en zo eindigde het na veel gemiste kansen aan onze zijde in een 2-5 overwinning.

Deze week was het opnieuw tijd voor een uitwedstrijd, dit keer tegen FC Dinxperlo. We moesten er vroeg uit, maar er werd voor de wedstrijd druk gekletst en iedereen was goed wakker. Aan de stand op de ranglijst gezien zou dit een spannende en belangrijke wedstrijd gaan worden. We begonnen sterk en creëerden een paar goede kansen, maar helaas troffen deze geen doel. Het was meteen duidelijk hoe Dinxperlo speelde. Met veel man verdedigen en dan zo snel mogelijk de bal naar de 2 snelle spitsen spelen. Dit verraste onze verdediging en bij de eerste kans tegen was het 1-0. Misschien wel onterecht, maar een goede les voor de verdediging. We bleven feller dan Dinxperlo en er werd echt goed samengespeeld. Bij balverlies hielpen we elkaar en er werd echt gevochten voor elke bal. Het werd 1-1 door een mooie aanval die afgerond werd door Noah en een paar minuten later werden we geholpen door een eigen goal van Dinxperlo. Vervolgens kregen we toch weer een tegengoal door een snelle counter en Ali bepaalde met een individuele actie de ruststand op 2-3.

Na rust gingen we verder met het goede spel. Ik was erg druk aan het coachen om het fanatisme op de jongens over te brengen en gelukkig ging iedereen er vol voor. Het samenspel kon af en toe wel wat beter, maar de inzet zorgde ervoor dat wij de sterkere bleven. Alle 12 jongens moesten veel in de wissel staan, omdat dat nodig was met 4 wissels, maar zo kon iedereen even uitrusten om er vervolgens weer vol voor te gaan. Na een paar mooie aanvallen en gemiste kansen maakte Tahsin de 2-4. Het laatste kwartier werd Dinxperlo steeds gevaarlijker en dit leidde uiteindelijk in de 3-4, maar er was geen tijd meer voor de gelijkmaker en dus gingen de 3 punten mee naar huis. Dit was qua inzet en gezien de kwaliteit van de tegenstander de beste wedstrijd van het seizoen.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staan we mooi in de top 3 en we gaan deze lijn volgende week proberen voort te zetten tegen hekkensluiter SJO ZZC!