P1570883 (900x602)

Vandaag stond voor de JO11-3 de wedstrijd tegen D.Z.C.'68 op het programma. Deze tegenstander waren we in de beker ook al tegengekomen en toen eindigde het in een 16-1 overwinning. Het zou dus lastig worden om dit te verbeteren, maar we gingen voor een wedstrijd met goed samenspel.

De warming-up was slecht en ongeconcentreerd en dit was meteen terug te zien in het begin van de wedstrijd. De tegenstander begon wel scherp en dus kwamen we 0-1 achter. Volledig terecht, maar wel onverwachts want de jongens gingen er toch wel vanuit dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Daarna kwamen we wat beter in de wedstrijd en na een mooie actie scoorde Levi de 1-1. Het spel was echt nog niet heel goed, maar de inzet was nu wel terug te zien. Ali hield na een mooie actie goed het overzicht en Hajk kon de bal binnen tikken voor de 2-1 stand bij de time-out.

Na het omzetten van 2 naar 3 verdedigers en de aanwijzing dat er zowel aanvallend en verdedigend wat meer meters gemaakt moesten worden gingen we weer het veld in. De aanwijzingen werden niet heel goed uitgevoerd, want we bleven erg “lui” en niet iedereen bleef meters maken. Het spel werd al iets beter en Tahsin scoorde 2 keer. Vervolgens scoorde D.Z.C.'68 een hele mooie goal waar wij weinig aan konden doen en Tahsin bepaalde de ruststand op 5-2.

P1570895 (900x601)

In de rust was iedereen stil wat best opvallend is voor een team met vrij drukke en enthousiaste jongens. Ik denk dat dit wel tekenend was voor de manier waarop we de eerste helft speelden, want ondanks de ruime voorsprong wist iedereen dat wij veel beter kunnen. Na de nodige aanwijzingen gingen we weer het veld in. Na te slap verdedigen werd het 5-3 en begon D.Z.C.'68 er weer in te geloven. Hier staken de jongens een stokje voor want het positiespel werd een stuk beter. We kregen veel kansen en door twee goals van Hajk en een goal van Noah werd het 8-3. Vervolgens was daar het perfecte voorbeeld van een goede aanval toen Hidde de bal langs de lijn passte naar Tristan die gaf een mooie voorzet die werd afgerond door Tahsin. De tegenstander verraste onze verdediging met een mooie steekpass en bepaalde zo de eindstand op 9-4.

Na een stroeve wedstrijd met weinig echt goed samenspel wel een prima resultaat. Er zal ook een beetje onderschatting in zitten na de bekerwedstrijd tegen D.Z.C.'68, maar het ging vandaag niet zo vloeiend als in eerdere wedstrijden. We gaan komende weken goed trainen op positionering zodat we de volgende wedstrijd makkelijker kunnen voetballen. Over twee weken is onze volgende wedstrijd. Om 9:45 in Terborg tegen Varsseveld, tot dan!

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's