IMG_8333

Na een mooie reeks overwinningen dit seizoen hadden we de afgelopen 4 wedstrijden op rij verloren. De eerste verliespartij was vooral een verlies van zelfbeheersing bij veel spelers, na wat gesprekjes de weken erna was te zien dat de groep een stap gemaakt had in de ontwikkeling, namelijk hoe omgaan met een achterstand en zelfs uiteindelijk verliezen. Mooi om te zien hoe snel onze jongens (Lovis hoort daar gewoon bij) dit weer oppakken.

Afgelopen woensdag was de generale repetitie voor de finale en wel een wedstrijd tegen de ouders, het spel ging hierbij alle kanten op en resulteerden uiteindelijk in een terechte overwinning voor de JO9-1 met 11-9. Na de wedstrijd lagen de ouders voor pampus op het veld onder het genot van een hapje en een drankje, terwijl onze jongens vrolijk verder gaan met een potje 9 maanden. Dat spel is mij niet helemaal duidelijk maar voor nu heb ik er alle vertrouwen in. Wanneer ze dit met z’n allen gaan doen in de JO19 krijg ik er toch een ander beeld bij….

Eindelijk is het dan zo ver en gaan we op weg naar Apeldoorn, naar het complex van Groen-Wit waar de hele dag diverse finales uit het district Oost gespeeld worden. We vertrekken in een grote colonne vanaf de Munsterman, ook gaan er wat spelers rechtstreeks en diverse fans komen uit alle windstreken naar Apeldoorn. Fantastisch om te zien hoeveel mensen onze JO9-1 een warm hart bijdragen.

IMG_8463

Voor de wedstrijd houden we nog een laatste keer een peptalk zoals iedere week, nog één laatste keer is het motto van vandaag. Na deze wedstrijd zit het seizoen erop en zullen de spelers volgend seizoen in diverse andere teams gaan spelen. Ook Roel gaat een ander team trainen (JO11-2), Hessel zijn stage zit er helaas op (Volgend jaar stage lopen bij een zwembad) en Maikel gaat ook een adner team trainen (JO8-1). Dus nog één keer alles geven, nog één keer de handen op elkaar, nog één keer samen aanvallen en samen verdedigen, kort om nog één keer D’RAN!

Tijdens de warming-up is de spanning goed af te lezen op de koppies en weten we dat het een lastige ochtend kan worden. Ook speelt het kunstgras niet in ons voordeel weten we.

Na het eerste fluitsignaal is het aftasten geblazen en gaat het spel over en weer, na 3 minuten zijn we echter niet scherp in het verdedigen en geven we onze tegenstander Blauw-Wit uit Nijmegen de gelegenheid om uit te halen en de bal vliegt boven in de hoek buiten bereik van Gijs. Gelijk zien we de angst in de ogen van onze jongens en proberen we iedereen op te peppen en weer moed in te spreken, echter krijgt Blauw Wit vleugels en worden wij wat onzeker waardoor Blauw Wit in de eerste helft uiteindelijk uitloopt naar 0-4. Gelukkig weten we ons goed te houden (dankzij de leermomenten van afgelopen weken)  en valt de druk van onze schouders en gaan we echt voetballen.

In de 2e helft gaan we druk zetten en krijgen we de nodige kansen, echter waar we normaal alles erin schieten lukt het vandaag nauwelijks en gaat alles net naast, over of visa de kluts de verkeerde kant op. Uiteindelijk weet Ozzy de bal er knap in te werken en maakt de 1-4. Nu zijn we echt los en gaat het balletje lekker rond. Wederom creëren we een paar mooie kansen en gaan we steeds meer druk naar voren uitoefenen. Echter gebeurd het onvermijdelijke bij deze risicovolle manier van voetballen en maakt Blauw Wit uit een vlijmscherpe counter de 1-5 en dat kunnen we niet meer verwerken en betekent het einde. Gelukkig gaan we wel maar het scherpe is eraf. Blauw Wit heeft al het geluk van de wereld en lijkt wel of elke halve kans erin gaat waar bij ons alles net niet wil lukken. Uiteindelijk loopt Blauw Wit uit naar 1-8 en maakt de scheidsrechter een eind aan onze laatste wedstrijd en gaan we met de tranen in de ogen maar wel met opgeheven hoofd het veld af.

IMG_8185

Na de wedstrijd is er gelijk een huldiging en krijgen we allemaal een mooie echte zilveren medaille, een mooie beloning voor een prachtige prestatie! Nog één laatste keer de kleedkamer in als één team en dan zit het er echt op! Het was een fantastisch seizoen waar alles in zat, winnen, verliezen, huilen, lachen, gek doen, hysterisch doen, weglopen, te laat komen, en altijd maar weer samen aanvallen en samen verdedigen!

Nog één keer een verslag en dan zit ook dit erop, bedankt allemaal voor het super jaar, ga ik nooit vergeten!
    Roel bedankt voor je fantastische leiderschap en Hessel voor het medemogelijk maken van de trainingen voor de JO9-1 & JO9-2, succes met de verdere opleiding, en jongens succes in de JO11 volgend jaar!

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's