20190525 Silvolde JO11-2 - FC Trias JO11-4 (2 van 9)

Even de trainingspakken inleveren en dan omkleden voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de jongens van Trias. Als we even in de “app” kijken zien we dat het allemaal nog niet zo slecht is gegaan, eigenlijk hebben we het best goed gedaan. We staan op een 5e plek net boven Trias. Met winst vandaag en wat gunstige uitslagen kunnen we wellicht nog wat stijgen op de ranglijst. Ik heb vorige week de wedstrijd tegen de Terborg niet gezien maar als we het zo aanpakken dan zou het wel goed moeten komen.

We starten de wedstrijd, Trias gaat gelijk in de aanval en op aandringen van de coach proberen ze het gelijk met een afstand schot. Deze gaat gelukkig over. Een volgende poging laat niet lang op zich wachten en gaat voorlangs. Alleen een volgende bal die terug komt van Senn onze keeper weet men op te pakken en te scoren. het is 0-1. Dat valt even tegen. De 1e corner van de wedstrijd is wel voor Silvolde. Deze wordt genomen door Tibe maar niemand voor de goal weet de bal te raken. Silvolde moet duidelijk in de verdediging, Trias speelt heel aanvallend. Gelukkig staat Thijs goed op zijn plek en vormt hij een goed obstakel voor de aanval van Trias. Tibe maakt een mooie panna op een de tegenstander, dat brengt ze even van de wijs. Niet veel later volgt een goal van onze ”inhuur” Mike. Het is 1-1. We hebben vandaag wat extra spelers omdat onze ploeg voor aanvang wat uitgedund leek. Daarom had Stan voor wat versterking gezorgd in de vorm van Mike, Kai en Jamie. Tuurlijk komen deze komen deze jongens goed van pas maar uiteindelijk viel de uitval in onze ploeg mee. Er valt een volgende goal, die wordt weliswaar gemaakt door Nathan maar wel in het verkeerde doel. Een ongelukkige bal komt bij ons in de touwen. 1-2 maar nog genoeg tijd om deze fout te herstellen. In de time-out wordt er dan weliswaar wat gemopperd maar Stan drukt het de kop in en benadrukt dat het een teamsport is.  Kai en Jamie moeten ook vol aan de bak als we richting de rust gaan, Jamie maakt de ene na de andere sliding om de bal weg te werken. Ook Thijs en Senn staan hier goed op de plek. Trias probeert het nog een keer van afstand deze keer lukt het ze wel en zetten ze de stand op 1-3. Maar dit is niet de stand voor rust want Jamie schiet de bal vanuit een lastige hoek in het doel. 2-3. We kruipen dichterbij. Uiteindelijk wordt het 3-3 voor rust door een goals van Tibe vooraf gegaan door een goed inzet van Mike.

Nog 1 helft te gaan dit seizoen. Het is geen makkelijke tegenstander. De 2e helft begint met een bal op de lat en Nathan schiet een volgende bal op de paal, hij zal gebrand zijn om zijn fout goed te maken. Een volgend schot van Senn vliegt over. Het lijkt een goed begin maar vanaf de zijlijn zien we dat veel Trias spelers ongedekt voor de goal staan. Het is een kwestie van aanspelen en we zijn weg. De bal hebben we al verscheidene malen uit de bosjes moeten halen en na een schot over het doel is Stan het bos ingedoken om de bal te zoeken. Inmiddels is het spel wel hervat met een andere bal en vanuit een corner weet Trias nu wel de vrijstaande spelers te vinden het staat 3-4. Stan heeft waarschijnlijk dit punt niet eens meegekregen. We staan weer achter en kunnen het nog niet in ons voordeel buigen. Dan volgt een leuk moment, voor mij vooral, want als Silvolde voor de goal van Trias staat weet Thimo een bal die terugkomt van de keeper toch in het net te krijgen. Het is 4-4. Wat er dan na de time out volgt is niet echt om vrolijk van te worden. Silvolde laat de tegenstander zijn gang gaan en er wordt niet gelet op de vrijstaande mensen. Al snel volgt de 4-5 en de 4-6. Nu lijkt het dan toch gedaan. Het wordt 4-7. Dan valt toch de bal weer voor de voeten van Nathan en weet hij de ploeg weer wat hoop te geven 5-7.

20190525 Silvolde JO11-2 - FC Trias JO11-4 (3 van 9)

Het is wel van korte duur want we worden direct weer afgestraft met de 5-8. De tijd dringt en het zijn spannende laatste minuten, Nathan maakt zijn “slippertje” in de 1e helft ruimschoots goed door nog 2 keer te scoren maar de tijd is te kort om het om te zetten in winst.  Het wordt uiteindelijk 7-8. We kunnen in ieder geval zeggen dat we niet dik verloren hebben en het is een dragelijk verlies. Heel veel verwerking hebben onze jongens ook niet nodig, het uitzicht op patat in de kantine is op dit moment veel belangrijker. Voor mij is het voorlopig het laatste verslag. Thimo heeft besloten om het voetbal even te laten voor wat het is. Ik zal het volgende seizoen Facebook in de gaten houden en ik hoop dat er mensen zijn die het stokje over willen nemen. Namens Thimo en ondergetekende, bedankt en veel succes in jullie nieuwe teams.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's