b_350_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_mo11-1_mo1130maartheadlines.jpg

Eigenlijk wisten we het al en voor de vaste lezers van de wedstrijdverslagen van deze club meiden is het geen verrassing: Dit meidenteam is geweldig. Ze zijn weliswaar geen kampioen geworden, maar mogen trots zijn op het resultaat dat ze deze competitie hebben neergezet. Vlak onder de nummer 1 en 2 die beiden slechts 1 wedstrijd hebben verloren en dat is de uitwedstrijd tegen elkaar. Dan ben je als Max Verstappen die als 3e eindigt net onder de twee Mercedessen. Ze zijn echt de beste van de rest en dat mag iedereen weten!

Hoe mooi is het dan dat je met zo’n team jouw laatste wedstrijd in de competitie thuis mag voetballen. Thuis ligt dit keer in Silvolde, dus er werd gevoetbald in het zwart-wit. Demi mocht de eerste helft in het doel en de rest wisselde zich af in het veld. Finan is nog steeds geblesseerd. Jammer… Zij moest deze wedstrijd verstek laten gaan. Verder zien we de meiden van het combinatieteam Silvolde/Terborg de vaste plekken opzoeken in het veld: Maud, Jet, Jula, Tess en Kim elkaar afwisselend veelal achterin en Floor, Fleurien, Djoeke, Aimy, Lenthe en Mika meer aanvallend en dus elkaar afwisselend vooral voorin. Een dreamteam mag je het inmiddels wel noemen.

Vandaag dus de laatste competitiewedstrijd. Tegen Kilder. Kilder dat best verassend deze competitie doorkomt. Ze hebben dan wel meer wedstrijden verloren, maar hun doelsaldo is 1 van de betere uit de competitie. Kilder is een sterke kandidaat, dus we kunnen niet achteruit gaan leunen en dat weten de meiden. Vanaf seconde 1 zet Silvolde/Terborg druk en met resultaat binnen 5 minuten ligt de bal in het net. Fleurien legt de bal mooi klaar voor Aimy en zij maakt hem af. Het is 1-0 en dat al zo snel in de wedstrijd. Hoe mooi kun je het hebben.

Maar dat ziet Kilder ook en zij laten zich niet zomaar aan de kant zetten. Tot twee keer toe komt er vanuit deze ploeg een schot richting keeper Demi, die behendig de ballen weet tegen te houden. Een derde keer lukt dit echter niet. Demi lijkt de bal tegen te houden, maar dan valt de bal toch achter haar in het net. Het is 1-1. De meiden balen. Het trainersduo Bas en Bas weet de meiden echter in de Time-out gerust te stellen: Het is niet voorbij, het kan nog steeds, laat maar zien wat je kunt.

De meiden krijgen mooie kansen. Djoeke mist jammer genoeg de bal als ze richting het doel trapt. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar dan krijgt Aimy een vrije trap. Ze neemt een aanloop, schiet en de bal vliegt mooi in de kruising: Het is 2-1. Uitzinnig rent ze over het veld naar de supporters. Mooi om te zien wat geluk met je doet. Maar ook Kilder wil dit geluk proeven. Zij zetten weer druk en met succes. De stand wordt net voor de rust weer gelijkgetrokken: het is 2-2.

De beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Het gaat mooi gelijk op. Een mooie wedstrijd dus om de competitie mee te eindigen. Na de rust gaat Aimy in de goal en komt Demi in de spits. Demi is een afstandsschutter en dat is na een tijdje te zien. Jula zet de bal voor en Demi schiet van een afstand de bal in het net. Het is 3-2. Kilder heeft echter ook een afstandsschutter. Zo resulteert een corner in een goal, vanaf de cornervlag vliegt de bal in het net. Een prachtige goal, maar wel voor het verkeerde team. Het is 3-3.

Maar dan hebben we Lenthe nog. Na een mooie actie neemt zij de bal mee vanaf de middellijn richting de goal. De keeper komt de goal uit, maar Lenthe is wat behendiger en schiet de bal langs de keeper in het net: 4-3. Gaan we dan toch de laatste wedstrijd winnen? Kilder laat het echter niet zover komen. In blessuretijd maken zij toch nog gelijk. Het eindigt in 4-4. Terecht, want beide teams waren even sterk en vochten alle twee even hard. Toch mag de MO11-01 van Silvolde/Terborg het hardste juichen: na slechts 4 verloren wedstrijden, 1 gelijkmaker en 5 gewonnen wedstrijden eindigen zij als derde in deze competitie. Zij zijn de beste van de rest. Een bronzen plak, welverdiend, maar wel brons met een gouden randje: want wat hebben we mooi voetbal gezien!