jo11-02.jpg

Afgelopen zaterdag speelden de toppers van de JO11-2 de derby tegen Terborg JO11-3. Het beloofde van te voren al een spannende wedstrijd te worden aangezien we voor de winterstop enigszins onterecht wonnen van Terborg. In de laatste 5 minuten bogen we een 4-6 achterstand om in een 7-6 overwinning. We wisten dat Terborg een goede ploeg had gezien hun 3de plek op de ranglijst en de wedstrijd voor de winterstop. Nadat coach Marije van Terborg al bij onze training had gespiekt wisten we dat Terborg erg graag revanche wilde halen.

We begonnen met een kleine aanpassing in de opstelling, want Daan G ging als CVM spelen. Toen ik dit zei zag ik sommige jongens me verbaasd aankijken, maar Daan G speelt gelukkig FIFA en dus snapte hij dat ik verdedigende middenvelder bedoelde. De omstandigheden waren perfect en we konden beginnen. Vanaf het begin zette Terborg ons onder druk, maar Maarten en ik zagen gelijk dat het met de instelling wel goed zat vandaag. Alle jongens waren fanatiek en zaten er kort op. Na een aantal schoten van Terborg en wat hulp van de lat en keeper Senn kon Nathan na een mooie counter de 0-1 scoren. Misschien niet verdiend vanwege het voetbal, maar wel vanwege de inzet. Door deze goal kwamen we steeds beter in de wedstrijd en hadden we steeds meer balbezit. Terborg had de betere kansen, maar we gingen met 0-1 de time-out in. De coaching was met name dat we zo fanatiek moesten blijven om Terborg te kunnen verslaan. We zetten de soms wat dromerige Daan D en Rik nog eens op scherp en we konden er weer tegen aan.

De 2 minuten adempauze heeft de jongens goed gedaan, want er wordt nog beter verdedigd en we komen nu steeds vaker in de buurt van de goal van Terborg. Na wat kansen over en weer is het Tibe die de 0-2 binnenschiet. De 5 minuten daarna zijn op een schot op de lat van Terborg minuten met weinig kansen, maar met veel duels en veel strijd. De ruststand was dan ook 0-2

In de rust was ik blij om alle rode koppies te zien van de jongens, dit betekende dat er keihard gewerkt was de eerste helft. Rust was het belangrijkste in de pauze. Even op adem komen na al dat rennen en dan de tweede helft er weer tegen aan. De inmiddels vaste keeperswissel tussen Senn en Levi werd weer gedaan en met de laatste coaching dat we zorgvuldiger moesten zijn bij het passen gingen we het veld weer op.

Aan het begin van de tweede helft is Silvolde de bovenliggende partij en wordt er goed gevoetbald. De verdediging staat als een huis en verdediging en aanval werken goed samen. Dit leidt tot de 0-3 en 0-4. Vervolgens moet Daan G er echt even uit want al het rennen op het middenveld is hem even te veel. Even rust! Nou is Nathan als vervanger op die plek geen geboren verdediger en helaas scoort Terborg de 1-4. Terborg gelooft er weer in en krijgt vlak na de 1-4 een hele grote kans, gelukkig let Levi goed op en hij tikt de bal uit het doel. Een corner volgt en uit de counter na die corner scoren wij de 1-5.

In de laatste time-out komt Daan G er weer in om de verdediging te versterken en kunnen de jongens even op adem komen. 1 minuut later zit Daan G al weer aan de kant naast de geblesseerde Ruben omdat hij een bal in zijn maag heeft gekregen. Het laatste kwartier was het voetbal erg slecht. Er werd wel hard gewerkt, maar beide ploegen waren moe en met name Terborg was slordig in de afronding. We scoorde nog 2 goals door een geweldige steekpass van Thimo en een individuele actie van Nathan, maar daar blijft het bij. Een 1-7 overwinning op een hele goede tegenstander. De jongens waren erg blij en terecht, want dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb niet precies bijgehouden wie er in de tweede helft gescoord hebben omdat ik bezig was met de blessures en de ouders enthousiast houden, maar dat doet er ook niet toe want we hebben het als team gedaan.

Het is natuurlijk extra lekker om 2 keer te winnen van jongens waar je volgend jaar bij in het team komt. Er was keihard gewerkt en bij vlagen goed gevoetbald. Dit werd beloond met een lang partijspel op de training maandag! Mijn complimenten jongens! Super gedaan!

Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd om 10.15 thuis tegen Trias, dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Tot dan!