ST_Terborg-Silvolde_MO11-1.jpgDerde staan in de competitie is best een goed resultaat. Zeker als je bedenkt dat de twee koplopers alles hebben gewonnen behalve de wedstrijden uit tegen de andere koploper. Je bent dan de beste van de rest. Dat mag je rustig zeggen. Extra lastig wordt het dan als je tegen 1 van die koplopers moet en zeker in een uitwedstrijd. Vandaag was het zover. Vandaag moesten de meiden van de combinatie Silvolde/Terborg tegen de nummer 1. We moesten uit tegen Lochem. Altijd lastig.

Het is vroeg dag. Uit tegen Lochem maakt dat je vroeg uit de veren moet. Al om 7:15u verzamelt het combiteam uit Silvolde en Terborg. Wij zijn vandaag de underdog. Dat is duidelijk. Lochem heeft de beste papieren. Toch is zo’n positie ook niet verkeerd. Als je verliest kun je zeggen: “zie je wel, konden we niks aan doen” en als je wint is het dubbel goed en dus dubbel feest. Mooier kan dus eigenlijk niet. Ondanks de underdogpositie zijn de meiden scherp. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan. Vol goede moed ging het richting Lochem, ondanks het vele blessureleed dat dit team kent. Vandaag spelen we met 4 meiden minder: Kim, Finan, Tess en Mika konden er helaas niet bij zijn. Dat betekent keihard werken voor de rest. MO11-01 weet wat ze moet doen.

In Lochem zijn de meiden snel omgekleed. Dit keer in het vertrouwde zwart-wit. Het is de dag van Duncan Laurens, je weet wel, van het Songfestival. Vanavond moet hij het in zijn eentje doen, maar de meiden doen het vandaag samen, in teamverband. Floor in de goal, Jet in de wissel en de rest superscherp in het veld. De scheidsrechter wacht netjes tot het tijd is en fluit af. Het is zaak om zo lang mogelijk tegenstand te bieden en om te kijken of er een kans komt om te scoren. We zullen laten zien dat we niet voor niets op nummer 3 staan. Wij zijn tenslotte de beste van de rest.

Tijdens de eerste helft gaat het lang gelijk op. Lochem krijgt best een goede kans om te scoren, maar keeper Floor loopt mooi uit en maakt de goal zo kleiner voor de tegenstander. Lochem krijgt daardoor geen kans. De meiden van Silvolde/Terborg zetten aan de andere kant van het veld goed druk en komen een paar keer ver door de verdediging van Lochem heen, maar ook zij weten niet te scoren. Lang blijft het daardoor 0-0, maar net voor de eerste time-out verandert dat. Nadat keeper Floor tot twee keer toe de bal goed weg tikt, valt de bal toch achter haar in het net. Het staat 1-0 voor Lochem. Jammer, maar het kon niet anders.

De meiden van de MO11-01 weten echter niet van opgeven. Er wordt hard gewerkt. Iedere aanval wordt afgewend en Aimy krijgt een paar mooie kansen. Ook Fleurien weet heel dicht bij een treffer te komen, maar de stand blijft tot aan de rust 1-0. Na de rust hebben beide teams zich opgepept. De nodige tactische wisselingen hebben plaatsgevonden. Bij ons is Jula gewisseld met Floor en mag de tweede helft keepen. Net als Floor komt ook zij goed uit de goal en maakt het doel kleiner, maar toch weet Lochem de bal over haar heen te schoppen: het is 2-0 en nog geen 5 minuten later maken ze nog een goal en is het 3-0. De meiden van Silvolde/Terborg peppen elkaar op en sluiten de gelederen. Maud, Jet, Lenthe en Demi laten zien dat ze ook kunnen verdedigen. Djoeke, Aimy, Floor en Fleurien blijven aanvallen. Toch weet Lochem er weer tussen te komen. Een mooi afstandsschot krult in de kruising van de goal. Onhoudbaar voor keeper Jula en dus staat het 4-0 op de teller.

In de slotfase maakt de MO11-01 zich kwaad. Dit laten we niet gebeuren. Met een mooie aanval waarbij de meiden goed naar elkaar overspelen, komt Aimy uiteindelijk voor de goal en tikt de bal in het net van Lochem: het is 4-1! Een uitzinnig gejuich komt van de kant van Silvolde/Terborg. De meiden vieren hun goal alsof ze gewonnen hebben en terecht: want als je hard werkt mag je je verlies vieren. Dit is pas echt mooi voetbal. Dit is verliezen met een opgeheven hoofd!