jo11-02.jpg

De inkt van het vorige verslag is nog niet droog of we moeten weer in de pen klimmen. We hebben een inhaalwedstrijd op de dinsdag en staan op het veld in Zelhem. Net de piepers achter de kiezen en de jongens kunnen alweer het veld op, terwijl de ouders de boel kunnen laten zakken naast het veld. Deze week staat helemaal in het teken van voetbal met twee wedstrijden en de reguliere trainingen, dan zouden ze toch een keer moe moeten worden.

We hebben een compleet team vandaag en bij aanvang zien we dat Tibe op doel staat, die hadden we volgens mij nog niet eerder gezien. Senn had zich bedacht dat hij wel wilde voetballen dus vandaar even deze verassende switch. Over keepers gesproken, tijdens het inspelen even de keeper van Zelos geobserveerd maar dat is een topper. Ik weet het is de tegenstander maar dat mag best gezegd worden. Hij moet nog wel wat lengte krijgen maar als we deze over 10 jaar niet ergens in de hogere regionen terug zien dan weet ik het ook niet. Uiterst geconcentreerd houdt hij de ballen uit het doel. Qua schieten vond ik de ploeg wat minder want er ging ook veel over en naast. De coach van Zelos is ook een fanatieke gast en pept de jongens behoorlijk op voor aanvang.

Dat moeten we bij ons ook wat meer doen. Nathan heeft de bal voorin maar wordt van de bal gelopen. Er wordt gewerkt maar Silvolde moet wel sneller schakelen en op snelheid blijven. Dicht op die man staan want anders is Zelos weg. Een eerste aanval van Zelos gaat over maar kort daarna krijgen ze een herkansing en scoren ze 1-0.

Het spel wordt hervat en onze jongens hebben net een paar met de ogen kunnen knipperen en het staat al 2-0. Dit door een mooie counter van Zelos. Silvolde is niet snel genoeg terug en de mensen voorin en in het midden denken dat een ander het wel op zal lossen. Dit is natuurlijk niet de instelling waarmee we de pot gaan winnen. Dit blijkt ook wel want een paar minuten verder zitten we al op 3-0. Een prachtig balletje van Zelos vliegt over Tibe het doel in. De goals zijn Tibe niet aan te rekenen en het is duidelijk het team wat hem hier “in de steek laat” want even later heeft hij nog een mooie redding en tikt hij de bal over het doel heen. Daan G. heeft door dat ze achterin een tandje erbij moeten zetten en hij voorkomt dat 2 cornerballen van Zelos in de buurt van het doel komen. Bij de Time out is wel duidelijk dat we Tibe in het veld kunnen gebruiken. Senn gaat dan ook op doel en met direct succes want binnen 1 minuut weet hij 2 lastige ballen te stoppen. Dan is er voor ons ook weer eens een kans, Tibe schiet de bal naar Rick een mooi begin richting het doel maar nog geen goal. Wel kunnen ze een corner nemen, Tibe meldt zich en jawel Dogac staat op het juiste moment op de juiste plek en bedenkt zich geen moment. Hij scoort 3-1. Het kan dus wel. Zelos is nog niet geknakt want als ze weer bij het Silvolde doel aankomen weten ze in de kluts een goal te maken 4-1. Daarna volgt ook nog eens een penalty voor Zelos, de reden is mij niet duidelijk maar Senn is scherp en houdt de bal er uit. Klasse. Met 4-1 gaan we de rust in.

Zoals gebruikelijk hebben we in de 2e helft de keepers wissel en staat Levi op doel. In de beginfase heeft Zelos direct een corner te pakken maar deze valt achter het net. Daarna schieten ze ook nog eens over. Mijn observatie tijdens het inspelen lijkt wel te kloppen want in het doel blijkt lastig te zijn. Een geluk voor ons. Wat we dan niet moeten doen is Zelos constant in de voeten spelen. Want met mooi samenspel weten ze wederom te scoren. 5-1. Onze jongens komen niet mee en ook uit een corner weten we niet te scoren. Levi weet wel een volgend doelpunt te voorkomen. Eindelijk is er dan de counter van Silvolde en Nathan kan weer een streepje achter z’n naam zetten. 5-2.  Een actie van Tibe kort daarna had voor nog een punt moeten zorgen, de keeper komt ver uit het doel maar Tibe schiet ‘m recht in zijn handen. Dan volgt er wederom een penalty aan de kant van Silvolde een actie van Thimo wordt door de speler van Zelos goed benut om te laten zien dat hij prima kan rollen over het veld en zo staat hij oog in oog met Levi. Gelukkig herhalen ze eerder gemaakte fouten en gaat de penalty op de lat, daarna volgt nog een keer de paal en kan Silvolde even op adem komen.

Na de time out zien we eindelijk de gretigheid van Silvolde, dit hadden we vanaf de eerste minuut moeten doen. Daar is het “vuur” en krijgen we het 3e punt. 5-3. Een goede goal van Nathan op aangeven van Senn. Dan nog een kans voor Nathan op aangeven van Dogac. Maar aan de kant weten we dat de tijd zo om is en dat we dit niet meer in gaan halen. Een klein foutje van Levi brengt Zelos nog een punt en zet de eindstand op 6-3. Ik ben blij dat we hebben kunnen scoren maar het is jammer dat ze pas op het eind realiseren dat dit ook gewonnen had kunnen worden.