20190511 ST Terborg- Silvolde MO11-1 - Keijenburgse Boys MO11-1 (12 van 23)

Nadat Ajax afgelopen woensdag in de laatste minuut de weg naar de finale van de Champions Leage als een zeepbel uit elkaar zag spatten, was een groot deel van de vaders van ons meidenteam nog in mineurstemming. Langs de lijn hingen, ondanks het mooie weer, nog een paar donkere wolkjes boven sommige mannen. Mannen die dit weekend het extra moeilijk hebben. A.s. zondag is het namelijk Moederdag en dat betekent vaak dat zij de taak hebben om de moeders te voorzien van ontbijt op bed of een ander soortgelijk verwenritueel. Iets wat eigenlijk best bijzonder is, temeer omdat dit niet hun moeders zijn, maar de moeders van de meiden uit ons combiteam Silvolde/Terborg. Kortom het gevoel van de vaders was tot een minimum gedaald en slechts een wonder kon dit keren. Een wonder dat afkomstig moest zijn van ons wonderteam de MO11-01 uit Silvolde en Terborg. En wat bleek: de vaders kregen geluk. Dit weekend spelen we thuis tegen Keijenborg en hoe!

De wedstrijd begon met Kim in de goal, 4 wisselspelers op de bank, Floor als aanvoerder en allen spelend in de kleuren geel-zwart. De ene Bas stond aan de zijlijn en andere Bas stond, als vanouds, als scheidsrechter in het veld. Het lijkt wel of dit inmiddels zo hoort. We weten eigenlijk al niet meer beter. Niets zat de meiden dus in de weg om glansrijk te winnen. Speciaal voor de vaders. Dat hadden ze wel verdiend. Toch moesten we meer dan een kwartier wachten tot de eerste goal viel. De meiden speelden in het begin kluitjesvoetbal. Alles stond bovenop elkaar en dus kwam Silvolde/Terborg in het eerste kwartier niet tot scoren. Ze kwamen er niet doorheen. De meiden speelden niet over naar elkaar en dus viel er geen goal. Tot de eerste time-out bleef het 0-0. Best verwonderlijk als je als derde in de competitie tegen de hekkensluiter moet spelen.

In de Time-out staken de meiden de koppen bij elkaar. Dit moest anders. Bas en Bas gaven de meiden nog wat tips en vol goede moed liepen ze na de time-out het veld weer op. Nog geen minuut nadat de wedstrijd weer was begonnen schoot Fleurien heel beheerst de bal in het net. Weer een paar minuten later viel de 2-0. Het was weer dankzij Fleurien. Zij schoot van afstand mooi tussen de spelers van Keijenborg door. Het wonder was begonnen. Ook voor de vaders begon de zon te schijnen. Langzaam maar zeker kwam er een einde aan alle voetbalellende van deze week. De meiden waren begonnen en het regende goals: Jula schoot de 3-0 binnen en Amy bracht de stand voor rust door twee meesterlijke goals op 5-0.

20190511 ST Terborg- Silvolde MO11-1 - Keijenburgse Boys MO11-1 (18 van 23)

Tijdens de rust wisselden Kim en Amy van shirtje. Amy ging in de goal en Kim in de spits en toen werd de stand voorzichtig opgevoerd en het spel opengebroken. Er werd meer overgespeeld en dat resulteerde in mooie goals. Floor bracht de stand op 6-0, Fleurien scoorde haar 3e en 4e goal deze wedstrijd en zette de stand op 8-0. Daarna speelden de dames zich zo mooi vrij dat ze met 5 meiden op een rij zonder tegenstand op de goal afliepen. Onbegrijpelijk was het, dat hier geen goal uit voortkwam, maar het gaf wel aan dat de meiden elkaar gevonden hadden. Lenthe scoorde daarna nog twee keer en zette de stand op 10-0. Demi schoot de bal vanuit de achterhoede in het net: 11-0. En tot slot wisten ook Kim en Jula nog een keer te scoren. Het werd 13-0. Wat een mooi begin van het weekend. Nu kan ons niets meer gebeuren: we zijn klaar voor Moederdag!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's