20190504 ST Terborg - Silvolde MO11-1 - Zelos MO11-1 (13 van 25)

In de competitie staat Zelos net boven de meiden van de combinatie Silvolde/Terborg. Zelos op de derde plek en Silvolde/Terborg op plek 4. Maar ja, wat wil je ook: Ze hebben 1 wedstrijd meer gevoetbald dan de MO11-01 van Silvolde/Terborg en die wedstrijd hebben ze gelijk gespeeld. Verder is de stand het exact hetzelfde. De beide teams ontlopen elkaar dus niet veel. Alle 2 teams hebben 2 wedstrijden gewonnen en 3 verloren. Een aardige krachtmeting dus? Nou ja, om eerlijk te zijn, eigenlijk niet. Silvolde/Terborg is op papier toch echt de betere ploeg. In de uitwedstrijd tegen Zelos hebben de meiden van ons dreamteam glorieus gewonnen met 2 tegen 4. Zal deze wedstrijd ook zo eindigen?

De meiden hebben er in ieder geval zin in. In de kleedkamer beginnen al de eerste tactiekbesprekingen. Uiteraard zonder het trainersduo Bas & Bas. Onze meiden doen dit zelf wel. Een heftige discussie volgt. Alles uiteraard in harmonie, maar er wordt wel gezegd wat er gezegd moet worden. Dat maakt de meiden scherp. Het gaat tenslotte om de derde plek in de competitie, das niet zomaar en plek. Dat is net als Feijenoord, dat is dus net bij de beste horen, dat is brons en dat is eigenlijk best goed.

Al vroeg lopen de meiden het veld op om alvast warm te draaien. Niet alleen vanwege de temperatuur (er is een dip ontstaan in het lenteweer dit weekend. Het kwik daalt tot een, voor de maand mei, ongekend minimum), maar temeer ook om warm te zijn als de wedstrijd begint. Alles dus voor het resultaat, alles voor de punten en zo hoort het ook. De meiden hebben het goed verdeeld: Tess is keeper in de 1e helft, Finan draait de 2e helft en speciaal voor deze thuiswedstrijd op Silvoldse bodem spelen we in het zwart-wit.

De ene helft van ons trainersduo Bas & Bas heeft vandaag een dubbelrol: Hij geeft om 2 minuten over 10 het startschot van de wedstrijd. De andere helft van het trainersduo geeft de aanwijzingen en de meiden zetten meteen druk op de tegenstander. Na 10 minuten komt de Terborgse Kim voor het doel en schiet met links de bal hoog in de kruising: 1-0. Vader Haico slenterde even daarna het veld op en mistte helaas dit superieure moment van zijn dochter. Jammer, maar deze goal gaat wel de boeken in als een meesterlijke openingstreffer en het is voor Zelos meteen een grote klap die ze moeten verwerken.

Toch herpakt Zelos zich weer. Na een kleine 20 minuten breekt het zonnetje door en lost Zelos haar eerste schot op het doel. Maar daar staat Tess! Zij dekt het doel goed af en weet de aanval te verijdelen. De bal gaat naast. Het is wel even een wakker-worden-momentje voor de meiden van Silvolde/Terborg. Ze lijken een beetje ingedut na de openingstreffer en dit maakt dat de meiden hun scherpte weer terugpakken. Toch blijven er veel kansen van Silvolde/Terborg onbenut en klinkt het signaal voor de rust. Tijd om de tactiek weer te bespreken.

Na de rust gaat het meteen anders. De MO11-01 zet weer druk en Fleurien krijgt een 2e kans. Al enkele minuten na het begin van de tweede helft schiet zij de bal in het net: 2-0. Dit alles na een mooie passeerbeweging van Floor die Amy aanspeelde en zo Fleurien kon bedienen. Het is een combinatie van verschillende factoren, maar samenspel is daarin wel de belangrijkste. Beide ploegen lijken feller, maar de combi Silvolde/Terborg is duidelijk beter. Toch krijgt Zelos ook kansen en wordt het na een tijdje 2-1. Demi maakt aan de beginnende blijdschap van Zelos echter meteen een einde. Met een mooi afstandsschot schiet zij de bal in de verre hoek. Het staat 3-1.

20190504 ST Terborg - Silvolde MO11-1 - Zelos MO11-1 (22 van 25)

Keepster Finan krijgt daarna van Zelos toch nog een paar lastige ballen te verwerken. Ze bewaart echter de rust en dat is heel belangrijk als beginnend keeper. Na weer een aanval van Zelos op haar doel pakt Finan rustig de bal en speelt deze weer terug het veld in. Toch valt even daarna toch de bal achter haar in het net. Het is 3-2.

Na een lange solo, van de ene kant naar de andere kant van het veld, schiet Amy de bal bij Zelos in het net: 4-2. Dit lijkt de genadeklap te zijn voor Zelos. Even lijkt het erop dat het zelfs 5-2 wordt, maar Djoeke ziet dat haar schot op doel helaas gepakt werd door Suze, de nog altijd goed spelende keepster van Zelos. Ook Jula miste op een haar na de bal na een bijzonder mooie vrije trap van Amy. Amy werd door een onhandige trap van de tegenstander fel geraakt op haar enkel en gaf, ondanks de pijn, een mooie voorzet, die Jula dus net niet binnen kon schieten. Al met al waren de meiden uit Silvolde/Terborg echt sterker en dus de terechte winnaar. We staan weer derde, boven de rest, boven Zelos!!

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's