Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

JO9-1.jpg

Het afgelopen weekend stond de halve finale van het bekertoernooi op het programma. Eindelijk mochten we weer eens een keer thuis voetballen en nog wel op het hoofdveld. Tijdens de warming-up was al te merken dat er bij een aantal spelers wat spanning in de benen zat. Zeker toen de jongens van Keijenborg het veld op kwamen, stuk voor stuk grote gezonde Hollandse jongens. 

De eerste minuten is het aftasten door beide partijen en worden er nog niet veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk krijgt Keijenborg toch als eerste wat kansen maar gelukkig weet Gijs hier wel raad mee. Na een minuut of 10 krijgt Joes de bal aangespeeld via Lovis en kapt naar links, rechts en legt de bal in de verre hoek, 1-0!! Kort daarna komt Keijenborg aan de bal en schiet snoeihard op Gijs maar hij plukt de bal uit de lucht alsof het een tulp uit de Keukenhof is. Ook een lob in de kruising tikt hij fenomenaal uit de lucht.

In de rust nog maar eens aangegeven dat het vandaag kan en we het vooral zelf in de hand hebben. Het motto in de 2e helft is de beuk erin!!

De eerste 5 minuten gaat het niet goed en komen de zwart-witten er niet uit en weten Siem, Stijn en Stijn het achterin met veel moeite droog te houden. Een mooie sliding van Stijn W is net voldoende om de 1-1 te voorkomen en ook El kan een paar keer net voorkomen dat er gescoord wordt. Na een harde doeltrap op de billetjes van El komt de bal bij Keijenborg en is er geen houden aan en wordt het 1-1. Langs de kant wordt er besloten om eea om te zetten. Fenn in de spits met Ozzy.  El gaat midden op en Siem en Stijn achterin. Lovis en Joes via de zijkanten en knalluh!! Na mooi samenspel van achteruit via Siem en Lovis komt de bal bij Joes, haalt de achterlijn en legt de bal panklaar bij de mee opgekomen Stijn W, die z’n eerste van het seizoen maakt: 2-1! 

De spanning valt hierbij van de schouders van de spelers en we zijn los. Fenn laat maar weer eens zien dat hij als spits prima uit de voeten kan en legt de bal bij Joes die de bal er koeltjes in legt 3-1. Ook El pakt zijn momentje en maakt  de mooi vrijgespeelde bal van Oscar beheerst af als een echte killer 4-1!. Inmiddels is de tegenstander stuk gespeeld, mede doordat ze geen wissels hebben en komen wij nauwelijks nog in gevaar. Ozzy komt maar weer eens met een vliegensvlugge-niet-te-volgen-turbo-versnelling op de proppen en dendert alleen op de doelman af, maar ai helaas is de doelman scherp en keert het bekeken puntertje. Stijn W volleert nog een mooie crossbal van Joes tegen de paal,

El krijgt nog een bal van Gijs op de billetjes en Lovis vreet elke tegenstander op het middenveld op, waardoor die steeds moedelozer worden. Siem speelt de tegenstander aan de zijkant mooi uit en past de bal op Ozzy die de bal terug legt op Fenn. Fenn legt de bal subtiel terug op Joes die de 5-1 aantekent. Met nog een minuut of 5 op de klok kan dit niet meer fout gaan en is het inmiddels ook groot feest op de volgelopen tribune! Opa’s, Oma’s, vaders, moeders, buren, vriendjes en andere fans gaan helemaal uit hun dak! Na het laatste fluitsignaal knalt het feest los en wordt het publiek nog even getrakteerd op een staande ovatie van de spelers, mooi om te zien. Op naar de finale 1 juni in Apeldoorn! 


 
Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction