jo13-03.jpg

Op deze prachtige zonnige dag  speelt de JO13-3 uit bij VVL/Stokkum, een hele belangrijke wedstrijd mede doordat de laatste 2 verloren gingen door pech en het niet afmaken van de kansen.
Nadat we de toppers van de  JO9-1 de halve finale in het bekertoernooi hadden zien winnen in een geweldige wedstrijd (gefeliciteerd spelers en begeleiding, op naar de finale), vertrekken we naar Lengel. We zijn ruim op tijd aanwezig en zelfs de trainer rijdt in 1 x goed !!!.

Tijdens de voorbespreking wordt het plan duidelijk gemaakt, hoe dan ook 3 punten !!!. We starten met een rustige warming-up vanwege de warmte waar we nog even aan moeten wennen. Tijdens de warming-up zien we al dat het goed zit,  ze zijn fel, scherp en duidelijk naar elkaar.

We starten direct goed en er wordt goed gespeeld, mooie driehoekjes en steekballetjes. VVL deelt ook wat plaagstootjes uit door hun 2 supersnelle vleugelspitsen, maar onze centrale verdedigers lopen de ruimtes goed dicht en houden goed de controle. Na  een mooie combinatie  zijn wij het die de score openen. Dit doelpunt is een verlossing,  gelukkig….. we kunnen het nog !!!!!. Na dit doelpunt wordt het spel nog een stukje beter, echter uit het niets ontsnapt de spits van VVL en stormt op onze Rik af. Onze verdediging rest niets anders dan aan de noodrem te trekken…….. en de scheidsrechter wijst naar de stip……..strafschop.  Oog in oog met onze keeper Rik, faalt VVL en ook de rebound pareert Rik…… geweldig gekeept. We pakken het goede spel snel weer op en lopen voor de rust uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de limonade en wat aandachtpuntjes te hebben besproken gaat het er weer vol op. VVL is  ook nog niet van plan om de handdoek te gooien en dat resulteert in fysiek stevig spel waarbij de grens van het toelaatbare gezocht wordt, en er regelmatig overheen wordt gegaan. De scheidsrechter houdt het kort en moet geregeld wat spelers toespreken. Door ondanks het harde spel lekker te blijven voetballen, lopen we uit naar 5-0 voorsprong. De warmte begint nu mee te spelen en het spel wordt wat slapper. Hier profiteert VVL direct van en schiet de 5-1 binnen. Na de ingelaste drinkpauze geven we nog 1 x gas. Met leuk voetbal om naar te kijken scoren we de 6-1 en achterin geven we niets meer weg…….. hoppa 3 punten in de tas.

Volgende week hebben we een vrij weekend, de week erop uit naar Zelhem voor weer 3 punten ????

Fijne paasdagen allemaal.