b_350_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2018-2019_jo9-1_JO9-1.jpg

Vandaag stond AZSV JO9-2 op het programma, na een moeizame training maandag en vervolgens sterke woensdagtraining kon het vandaag alle kanten op. Zeker ook gezien de winterse omstandigheden. Toch was de warming-up al veelbelovend, iedereen begon fanatiek en geconcentreerd aan de oefeningen. Hessel nam Gijs onder  handen, die gelijk vanaf het begin geconcentreerd was en al met zijn eigen wedstrijd bezig was.

Na de warming-up werd Gijs even op de proef gesteld en was te zien dat iedereen zo scherp als een mes was. Wel zag ik zelf al dat we te maken zouden krijgen met een lastige tegenstander, veel grote sterke spelers die ook een aardig balletje konden trappen. Tactiek vandaag was dan ook kort op de bal zitten en zorgen dat de tegenstander niet in positie voor de goal kon komen.

Na de aftrap ging het spel dan ook lekker op en neer en werden er hier en daar door beide partijen kleine mogelijkheden gecreëerd, echter kwam het nog niet tot scoren. Geheel uit het niets kreeg een speler van AZSV in de 10
e minuut de bal voor de voeten en schiet beheerst in de uiterste hoek buiten bereik van Gijs de 0-1 binnen. Gelijk daarna is de time-out en kunnen we de kopjes weer omhoog duwen, achter staan blijft lastig! Na de hervatting pakt Stijn W. de bal midden op en past de bal naar Fenn, die vandaag als diepe spits speelt en de bal uiterst koeltjes achter de Aaltense doelman werkt 1-1! Doordat we vandaag niet vanuit een vaste positie spelen maar rouleren krijgt de tegenstander geen vat op het snelle combinatiespel, wederom vangt Stijn W. een hoge bal achterin op met z'n hoofd en dribbelt langs de lijn waar hij Joes vrij speelt, die Fenn bedient bij de 2e paal en wederom de 2-1 maakt. Vervolgens komt AZSV met een overtal op Gijs af maar die blijft goed staan en stopt de lastige bal met stuit zonder een rebound weg te geven. Dit was wel weer een signaal dat we niet mochten verzwakken.

Na rust gaan we verder met het goede spel, de beuk erin, vechten voor iedere bal en laten zien dat wij die bal moeten en willen hebben!! Na goed verdedigend werk van Stijn N. Die vandaag werkelijk overal te vinden was wordt Stijn W. weggestuurd, die haalt de achterlijn en kapt de tegenstander uit, legt de bal bij Joes neer die op de vuisten van de doelman schiet, en El, die net nog achterin stond is daar alweer om de rebound erin te knallen, 3-1! Inmiddels wordt het spel hier en daar wat grimmiger maar laten we ons niet kisten, Lovis krijgt nog een bal op haar gezicht maar laat zich niet uit het veld slaan. Oscar gooit een paar keer de turbo uit en dribbelt werkelijk op magistrale wijze door de verdediging maar stuit telkens op de goed keepende doelman, jammer Ozzy! Intussen kruipen we naar het einde van de wedstrijd en zou een 4
e doelpunt wel wat rust geven, Joes besluit om maar eens in de verre hoek te krullen zodat we adem kunnen halen en de wedstrijd beheerst kunnen uitspelen. El gooit er nog een paar mooie slidings uit en Gijs redt nog een lastig hard schot waarmee de wedstrijd tot een einde komt en de 4-1 een feit is.

Goed gespeeld en de komende week hard trainen voor de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag, de halve finale van het bekertoernooi!!