IMG_2165

Deze zaterdag rijden we met de boys naar AD. Eenmaal aangekomen worden we met een behoorlijk pittige lucht ontvangen. Ik had deze week thuis nog een zakje mest op het gras gegooid  dus ik herkende het wel. En ik maar denken dat ze alleen maar kunstgras hadden. Maar ja de “perkjes” hebben blijkbaar wel een oppepper nodig.  Overigens is het allemaal fraai aangelegd daar in Aalten en hebben ze ook nog even gedacht aan de naamgeving want als we vragen naar het veld horen we dat de Jo11-2 speelt in de Mini-Arena, fancy hoor….We staan ruim op tijd in de Arena en er is genoeg tijd om rustig in te spelen. Maarten en Sascha assisteren Stan bij de oefeningen.

De teams staan klaar om te beginnen. Aalten heeft zowel meiden als jongens in het team, dus laten we hopen dat onze boys wel blijven voetballen en zich niet van de wijs laten brengen door de vrouwen.

In de eerste 5 minuten kunnen we aan beide zijden al juichen. Nathan maakt op aangegeven van Tibe de eerste goal 0-1 kort daarna trekt Aalten het alweer gelijk, 1-1. De wedstrijd ligt weer open, beide hebben dus kansen om te scoren. Silvolde probeert het nog maar eens, de bal komt hoog voor de goal en Nathan probeert met een soort karate trap de bal nog te raken maar helaas. Ook een corner brengt niet het gewenste resultaat. AD zet ook in op de aanval en er is behoorlijk wat dreiging voor onze goal. Onze verdediging is niet helemaal op orde maar gelukkig houdt Senn de kop erbij en weet hij de ballen eruit te houden. Voor de rust heeft Levi ook nog een kans maar deze gaat op de paal. Het kunstgras eist wel zijn tol want Thimo heeft door een bloedende vinger zijn tenue al rood en ook Nathan heeft de knieën kapot. Eerst maar eens even een break.

IMG_2167

In de tweede helft hebben we weer een keepers-wissel en Levi moet de pot dicht houden. Bij een corner van AD moet hij direct in actie komen en weet hij de bal net uit het doel te houden. Daan G. is ook actief aan het verdedigen maar Aalten weet uiteindelijk wel 2 keer te scoren: 3-1. Ik kan niet zeggen dat er slecht gevoetbald wordt, Thimo weet de tegenstander vaak de bal afhandig te maken en we komen ook wel bij de goal maar voorin mist het aan slim samenspel. Er wordt te lang gewacht en niet op elkaar gelet. Het spel wordt iets feller en er worden ook overtredingen gemaakt. Gelukkig maakt “een hand geven”  alles weer goed. We delen uit maar moeten ook incasseren want na een overtreding op Nathan moet hij met een blessure het veld verlaten.

De vrije trap wordt genomen door Tibe. We zijn wel op de helft van Aalten maar het is niet een afstand waar je de bal in één keer op doel zou trappen. Tibe heeft hier een andere mening over, gelukkig maar, want deze bal gaat over de keeper de goal in. Fantastisch, dit geeft het team een “boost” en iedereen gelooft er weer in. Tibe heeft inmiddels vleugels gekregen en door goed werk achterin en in het midden kunnen ze Tibe wegsturen. Hij wordt de topscorer van de dag 3-3 à 3-4. Maar we hebben nog wat tijd te gaan, we moedigen ze aan maar ook Aalten heeft de nodige fans langs de lijn en zij krijgen wat ze willen, het wordt 4-4. Als we dit vast kunnen houden zou ik al tevreden naar huis gaan. Onze jongens zijn nog niet tevreden en zo hoort het eigenlijk ook. Zij ruiken een overwinning en de inzet wordt beloond: Tibe maakt er nog één om het af te leren: 4-5. De scheidsrechter heeft genoeg gezien en geeft het eindsignaal. Helemaal top, een goede wedstrijd waar de JO11-2 zich goed heeft hersteld na de tegendoelpunten. Doorzetten en samenspel heeft zich uitbetaald in een overwinning.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's