b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_mo11-1_mo1130maart.JPGNog geen week geleden keek heel Nederland toe hoe de mannen in het oranje, ondanks goed voetbal, toch ten onder gingen tegen onze oosterburen in het zwart-wit. Nederland baalde. In de laatste minuut ging het mis en de Nederlandse leeuw verloor met 2-3 in eigen huis tegen Duitsland. Een bittere pil waar helaas niets meer aan te doen is. Nou ja, bijna niets dan. Je kunt de wedstrijd natuurlijk ook min of meer een beetje naspelen. Maar in ons geval werkt het dan wel net andersom: onze meiden spelen dit keer in het zwart-wit en de meiden van Zelos in het oranje. Je zou dan verwachten dat het in dat geval alleen maar positief kan uitvallen. Tenminste als je voor zwart-wit bent en dat zijn we!

Waar de mannen met volksliederen werden verwelkomd op het veld, klonk in Zelhem slechts de yell van de meiden van MO11-1. De zwart-witte meidencombinatie van Silvolde/Terborg heeft wat goed te maken. De competitie is nu 2 wedstrijden oud en daar zijn er inmiddels ook al 2 van verloren. Het wordt dus tijd voor winst. Iedereen moet aan de bak. Geen tijd om achterover te leunen, maar meteen volop er tegenaan. Fleurien mocht in de goal en na wat laatste tactische woorden van coach-duo Bas en Bas gingen de meiden met opgeheven hoofd het veld in. Net zoals Duitsland dat altijd doet en het leek impact te hebben. De oranje meiden van Zelos leken even onder de indruk. Wie hadden ze nu toch op bezoek? Ze lieten hun hoofdjes even hangen. Angstvallig keken ze naar het gras, net als de oranje mannen een kleine week daarvoor. Zou het werken?

Toch leek het in het begin bij onze meiden meer op wandelvoetbal. Het was best zielig eigenlijk. Net zoals het fluitsignaal van de scheidsrechter. Dat klonk als een vogeltje dat zijn laatste adem uitblies. Ook best zielig dus. Er zat gewoon niet veel pit in onze dames. Zelos was in het begin duidelijk sterker. Oranje was fel en maakte tot twee keer toe dankbaar gebruik van onze zwakke achterhoede: Binnen 10 minuten stond het 2-0 voor Zelos. Verdiend, maar niet dankzij subliem spel. Er lagen duidelijk kansen en in de eerste time-out benadrukte ons coach-duo dit bij de meiden in het zwart-wit. Er werden wat wijzigingen doorgevoerd. Djoeke wisselde met Mika en Maud en Jula wisselde in het veld van plek. Maud ging in de verdediging en Jula in de aanval. Dat leek te werken. De oranje meiden waren van slag. Na wat behendig overspel kwam Amy vrij voor de goal. Zonder twijfel pakte ze haar kans en trapte ze behendig de bal in het net: Het was 2-1. We waren weer wat dichterbij en het geloof groeide weer. Het kan dus toch!

Net als een week ervoor brokkelde het vertrouwen na de rust bij de spelers in het oranje nog verder af. Demi nam de keepersrol over van Fleurien en meteen na het zwakke fluitsignaal van de scheidsrechter werd er door zwart-wit druk gezet. Dit was voetbal zoals we het wilden zien. Nu wel, vorige week juist niet. Na mooi overspel van Mika en Lenthe kreeg Fleurien de bal. Zij liep behendig om een oranje speler heen en trapte de bal langs de keeper in het net: 2-2. Het stond gelijk. Wie had dat durven dromen?

Even leek Zelos weer terug te komen. Er werd een aanval opgezet richting het doel van de meidencombinatie van Silvolde/Terborg. Maar keepster Demi wist dit behendig te blokkeren. De bal rolde weer de goede kant op en na de 2e time-out verzilverde Lenthe de inzet van het team. Na een mooie voorzet schoot Lenthe de bal in het doel van oranje. We stonden op voorsprong! Het was 2-3. Mooier kon bijna niet of toch wel? Natuurlijk wel, dacht Fleurien en weer liep ze behendig met de bal aan de voet om haar tegenstander heen en schoot de bal in de slotfase van de wedstrijd in de goal. Het werd 2-4. Nu snapten we pas hoe het Duitse legioen zich vorige week heeft gevoeld. Wat is winnen toch mooi en vooral als het jouw club is die wint!