b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo09-01.jpg

Na een goede voorbereiding deze winter waren we er klaar voor, voetballen in de eerste klasse. Waar sommige teams de zon op zochten en andere teams een weekendje de Veluwe voor de kiezen kregen, gingen wij ‘gewoon’ de Paasberg op. Veel buffelen door de modder, met takken zeulen en andere gein. Verder waren er vooral veel tactische oefeningen op de maandag en woensdag op de Munsterman. In de winter kwamen we er achter dat vooral tactisch inzicht een belangrijke factor zal zijn om succesvol te voetballen in de eerste klasse.

De eerste wedstrijd vandaag tegen Grol JO9-1 was dan ook een vuurdoop, aangezien dit team net terug kwam uit de hoofdklasse. Veel insiders tipten onze supporters vooraf al dat we hier weinig te zoeken hadden, dus alle hens aan dek! Tijdens de tactische voorbespreking werden de laatste puntjes op de ï gezet en konden we aan de warming-up beginnen. Nog nooit heb ik het team zo scherp en geconcentreerd bezig gezien. Roel nam Gijs op de proef die vanaf het moment dat hij het veld op kwam tot aan de laatste penalty na de wedstrijd maar 1 missie had, alle tegen houden!! De rest was lekker onder leiding van Hessel bezig met dribbelen en afwerken. De balletjes gingen lekker rond en het netje werd bij het afronden al lekker gevonden, genieten!!

De toss werd gewonnen en we mochten de aftrap nemen. Gelijk ging het balletje lekker rond en kwam Grol er achter dat hier een serieuze tegenstander op bezoek was. Na 5 minuten rond spelen kwamen daar al de eerste haarscheurtjes in de verdediging van Grol en na 8 minuten en wat kleine mogelijkheden was daar Joes die met een mooi schot de 0-1 op het bord zette. Daarna  probeerde Grol om gelijk wat te forceren door van afstand met windkracht 7 mee te schieten maar de pegels werden door Gijs op magistrale wijze klemvast verwerkt. Rond de 15e minuut lanceerde Lovis, Fenn die koeltjes de bal in het hoekje legde buiten bereik van de doelman, 0-2. Achterin houden Stijn W en Siem het potdicht en voorin maken de spitsen Ozzy en El de Grolse defensie het leven zuur door alle duels te winnen en ervoor te zorgen dat er alleen de lange bal gespeeld kan worden. In de rust nog wat tips voor het verdedigen van corners en een glaasje ranja.

In de 2e helft gaan we lekker door en na een goede inbal van Siem op Ozzy, die mooi wegdraait van de tegenstander en Joes bedient die vervolgens de bal in het net ramt komen we op 0-3, waar gaat dit heen?? Paar minuutjes later krijgt Gijs weer een pegel te verwerken die hij via de vingertoppen over tikt, wat een redding!! De corner van Grol wordt bij de eerste paal weggewerkt door Lovis en Joes krijgt voorin de bal die ziet dat de keeper te ver naar links staat en hij de bal rechts in de bovenhoek mikt 0-4. De laatste 5 minuten gaan in en de zwart-witten zijn al met de gedachten bij de overwinning waardoor Grol er in 1 minuut 2 inprikt, vervolgens op de lat en paal schiet en het paniek wordt. Joes geeft iedereen eens flink onderuit de zak en schudt alles en iedereen wakker waardoor we nog 2 minuutjes flink aan de bak gaan en de mooie overwinning eruit slepen.

Complimenten aan het team, meegereisde supports en de hele staf, een mooie teamprestatie. Nu weer focus op de volgende wedstrijd thuis tegen Vorden.