b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2018-2019_mo11-1_ST_Terborg-Silvolde_MO11-1.jpg

Wie de MO11-01 een beetje volgt, ziet dat de meiden al lange tijd rond de 4e of 5e plaats spelen in de competitie. Een prima plek in een leuke competitie, waarin de meeste clubs aan elkaar gewaagd zijn. Op twee teams na: de koploper en de hekkensluiter. De koploper, DZSV uit Dinxperlo, heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. 30 punten uit 10 wedstrijden. De meiden uit Dinxperlo waren vorige week op bezoek in Silvolde. Dit was duidelijk een klasse te hoog voor onze toppers en eigenlijk voor de competitie. Het werd 0-13. Het was te verwachten, maar leuk is het natuurlijk niet.

Helemaal onderaan in de competitie staat het tweede meidenteam uit Dinxperlo: de MO11-02 van DZSV. Zij hebben tot nu toe 0 punten na 10 wedstrijden. De competitie is voor hen net iets te hoog gegrepen en dat hebben we vandaag mogen beleven of beter gezegd: mogen vieren. Het werd echt even een leuk dagje uit en de wedstrijd van vorige week werd hierdoor heel snel vergeten.

De wekkers gingen vroeg deze zaterdag: Al om 7:30u moesten de meiden aan het sportcomplex van de Münsterman zich melden bij hun coach: Bas Schut. Een coach die zelf ook moeite had met het vroege tijdstip. Dat bewees zijn trainingsbroek, die op de één of andere manier achterste voren om zijn benen hing. Ach, laten we eerlijk zijn. Bas hoefde met deze tegenstander toch zijn hoofd er niet echt bij te houden, dus dat hij in halve slaapstand op pad ging, nam niemand hem kwalijk. Sterker nog: de andere Bas, Bas Roes, had van de meiden onbetaald verlof gekregen om de hele dag oliebollen te bakken voor de Metworst en natuurlijk voor de meiden zelf. Ook hem konden ze dus wel missen. Dit klusje klaarden ze zelf, zonder hulp en zonder te veel aanwijzingen. Dit werd een wedstrijd waarin zij de sterkste club waren in het veld en waarin de meiden zelf de stand bepaalden.

In Dinxperlo aangekomen zochten de meiden al snel hun kleedkamer op om zich om te kleden. De ouders namen Bas mee de kantine in om even op te warmen na deze lange reis. De meiden redden zich wel. Nou ja, bijna allemaal dan. Tess had geen schoenen. Die stonden nog thuis onder de verwarming. Mamma Anouk kreeg het schaamrood rondom de kaken: “Helemaal vergeten”, mompelde ze en ze ging haastig op zoek naar reserveschoenen. Gelukt! In Dinxperlo zijn ze niet voor 1 gat gevangen, dus Anouk mocht een paar lenen. Tess vergaf haar moeder de fout en ging verder met de voorbereiding voor de wedstrijd. Ook weer opgelost, gelukkig maar, als pappa er toch niet bij is…

Gezellig kletsend over allerhande ditjes en datjes die o zo belangrijk waren in het prille en jeugdige leven van de meiden van MO11-01, kwamen de dames het veld oplopen. Dit klusje gingen ze klaren. Bas Schut meldde zich schoorvoetend bij de club. Hij mocht inspelen met Fleurien die de eerste helft het keeperstenue had aangetrokken. De rest speelde zichzelf in.

Toen ook het andere team zich had gemeld en de ouders plaats hadden genomen in de overdekte en windvrije dug-out, kon de wedstrijd beginnen. De meiden van Silvolde/Terborg hadden er zin in, dat was duidelijk. Floor opende de wedstrijd en speelde de bal naar Jet. Jet wilde echter wel eens zien wat de meiden van DZSV in huis hadden en speelde de bal over de middenlijn in de voeten van de tegenstander. De meiden in het zwart-wit lieten DZSV even rondspelen, maar daarna was het ook gebeurd. Met wat simpel voetwerk werd de bal weer veroverd om eigenlijk de gehele wedstrijd daarna, niet meer af te geven. Het was tijd voor een overwinning en een flinke ook. Lenthe maakte de openingstreffer: 0-1, en toen ging het vlot: Maud scoorde, Lenthe nog een keer en ook Tess maakte dankbaar gebruik van haar geleende schoenen en schoot de bal in het net van de tegenstander. Bij het aanbreken van de rust was het al 0-5 voor ons vertrouwde ploegje en de dames gingen met een gerust gevoel richting kleedkamer.

In de kleedkamer werd veel gesproken, maar niet over voetbal. Tess deelde de meegebrachte oliebollen uit en iedereen genoot van het cadeau van de Metworst. De sfeer was relaxed. Ondanks het weer, want naarmate de wedstrijd vorderde ging het ook steeds harder regenen. Ook in de tweede helft ging dit onveranderd door. Net als de goals trouwens. Nog geen 5 minuten na de start in de tweede helft krikte Silvolde/Terborg de stand nog wat hoger op: Jula scoorde twee keer en ook Fleurien, die haar shirt had gewisseld met Maud en dus keeper af was, scoorde een paar keer. Floor schoot er ook nog 1 in. Kortom iedereen in het team beleefde wel een keer een mooi moment.

Ook de anderen die niet tot scoren konden komen, beleefden super momenten. Demi bijvoorbeeld: Zij was kort bij een doelpunt, maar maakte een mooi voorzet waardoor er toch nog gescoord kon worden. Djoeke was er ook een keer kort bij. Zij maakte bijna een goal na een mooie voorzet van Lenthe en schoot de bal in de maag van de tegenstander. Mika beleefde haar mooie momenten midden in het veld. Zij wist een paar keer behendig de bal af te pakken van de tegenstander en bleek zo een te grote speler te zijn voor de tegenstander. Niet qua lengte, maar puur op kwaliteit. Geweldig om te zien. Ook Jet stond te dansen op het veld. Zij verrichtte af en toe wat licht verdedigingswerk en zette een paar mooie corners neer. Het team floreerde in zijn geheel. Gezamenlijk. Met elkaar. En niet zo zuinig ook. Het was bijna jammer toen het eindsignaal klonk. Hier kunnen we van genieten. De stand? Tja, om de Metworst te eren werd het 0-11. Een mooie stand en dus weer 3 punten in de pocket!

Bedankt voor het uitje meiden!