b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2018-2019_jo11-2_JO11-2.jpg

We zijn vandaag te gast bij MvR in ’s-Heerenberg. We moesten weer voor dag en dauw op om hier te spelen. De hoop is natuurlijk dat het niet voor niets is maar MvR staat in de bovenste regionen dus zal het een moeilijke klus worden om hier met winst huiswaarts te keren. In de kleedkamer bespreekt Stan de opstelling. Tuurlijk volgt even de discussie wat links en rechts is maar op zijn papier is duidelijk te zien waar je moet staan.

We gaan goed van start iedereen lijkt wakker te zijn en Nathan heeft de weg richting de goal gevonden en een eerste schot gelost. Er volgt een corner voor Silvolde. Hier komt verder weinig uit. Dan is MvR ook uit de startblokken en weet uit deze actie gelijk te scoren. 1-0 Nog niets aan de hand we pakken het weer op Nathan doet weer een poging met een bal die vanuit de uittrap bij hem terecht komt. Helaas te zacht. Ruben staat voor Silvolde onder de lat en weet een bal van MvR eruit te houden hij stopt tevens de daarop snelle volgende actie van MvR. Maar ook Ruben kan niet alles stoppen en MvR weet nogmaals te scoren 2-0.

Er zit nog pit in Silvolde maar we zien wel fouten die onnodig zijn en waar elke keer weer aandacht wordt besteed in de training. De pass, het overspelen en de posities. Op de een of andere manier lijkt het in het veld allemaal vergeten te zijn. Nathan weet gelukkig een punt te maken voor Silvolde mooie bal over de keeper: 2-1. Thimo wil het ook eens proberen en krijgt een kans die uiteindelijk in de handen van de keeper belandt. Daarna volgt nog een goede pass van Thimo op Nathan. Andersom kan Thimo een bal van Nathan die voor de goal komt niet af maken. Een corner van Dogac komt mooi terecht maar Nathan kan deze ook niet afmaken. Er zijn inmiddels 15 minuten gespeeld en de schade is nog beperkt wellicht heeft Stan nog een super idee om het tij te keren. We starten weer, wat er dan ook gezegd is het heeft niet veel impact want in de volgende 15 minuten is het alleen maar billen knijpen. Het is gevaarlijk voor de goal van Silvolde. Uiteindelijk volgt ook het punt. Vanuit een corner glipt de bal via de rug van Thijs in het doel van Silvolde. 3-1 is de ruststand.

Bij het begin van de tweede helft krijgt Silvolde al snel een tegenslag te verwerken. De eerste passen zijn net gezet en de 4-1 is een feit. Daarna is Silvolde de weg ook kwijt, ondanks dat Nathan nog wel een schot lost vallen de punten aan de MvR kant. Het wordt 5-1, 6-1 en 7-1…..Het lijkt wel gedaan, dit gaan we niet meer inhalen. Het wordt slordig en als de uittrappen rechtstreeks in de handen van MVR komen weten zij daar wel raad mee. De pogingen van Nathan brengen ons nog wel een extra punt maar het is te weinig om de doelpuntenregen tegen te houden. We zijn inmiddels bij 10-2 beland en wat mij betreft mag het wel klaar zijn. Toch is daar Dogac nog die voor zichzelf nog even het weekend goed maakt en een goal weet te maken. Dan eindigen wij op 10-3. Ik heb de tweede helft niet veel meer geschreven. Er was ook niet zoveel positiefs meer te melden over deze wedstrijd. Ik denk dat we maar eens een keer een weekendje op de hei moeten doorbrengen met de jongens zonder computers, tablets en Fortnite om uit te leggen hoe het spelletje voetbal in elkaar zit. Verliezen hoort erbij maar met een paar basics en deze dan onthouden, kan het spel een stuk beter. Misschien wel te veel commentaar van iemand die geen verstand heeft van voetbal en zelf nooit gevoetbald heeft. Succes met de training deze week en tot zaterdag.