b_300_0_16777215_00_images_stories__images_375x250_intro_teams_meidenteam.jpg

Het was weer een mooie wedstrijddag! Vorige week in Aalten namen de dames de fel begeerde 3 punten mee naar huis en ook deze week waren de meiden vastbesloten geen punt af te geven. Deze week houden we de punten thuis. Thuis is dit keer in Terborg en dus spelen we vandaag netjes in het geel-zwart. De tegenstander was al vroeg uit de veren. Zij moesten helemaal vanuit de hanzestad Zutphen afreizen naar de 600-jarige oude stad aan de oude IJssel: Terborg. Een stadsderby dus. De beste van Zutphen tegen de beste van Terborg. Dat belooft een spannende pot te worden!

Al tijdens het warm spelen leken de meiden meer gefixeerd te zijn op hun tegenstanders dan op de bal en op elkaar. De meiden van MO11-01 waren scherp. Met als aanvoerder Demi en met Mika in de goal kon het niet meer mis gaan. De yell klonk over het veld nabij de Paasberg: “Silvolde!” en daarna zocht de Terborg-Silvolde combinatie hun vaste plek op in het veld. De wedstrijd ging beginnen.

Al snel kwamen de meiden in het geel-zwart in balbezit. Het team vertoonde niet echt magistraal voetbal, maar de bal bleef rollen in de richting van de goal van de tegenstander. De meiden zetten wat pressie en uiteindelijk na 10 minuten zorgde Floor voor de eerste welverdiende goal. Het was 1-0. De meiden van MO11-01 stonden voor. Zo hoort het ook. Een time-out volgde en na wat coachende en bemoedigende woorden van Bas en Bas gingen de meiden verder met hun bekende spel.

De eerste helft leek op de wedstrijd van Max Verstappen in Mexico. In de eerste bocht op voorsprong komen en dan gewoon 70 rondjes uitrijden. Zo speelden ook onze meiden. Ze stonden op voorsprong en dus is het gewoon zaak om rustig door te spelen. Als je de tegenstander niet de gelegenheid geeft om de bal te veroveren, blijf je op voorsprong staan en win je de wedstrijd. Aan de zijlijn werden uit verveling de dagelijkse beslommeringen van werk en vrije tijd met elkaar besproken. De wedstrijd kabbelde voort als een schip op rustig water. Totdat Lenthe de hele boel weer wakker schudde. Vlak voor rust wist ze behendig de bal vrij te spelen en uiteindelijk tussen de twee doelpalen te schieten. Lenthe scoorde en het stond 2-0, een mooie stand om de rust mee in te gaan.

Tijdens de rust werd de wedstrijd nog even geanalyseerd. De meiden hadden allen hun eigen gedachten bij het spel dat tot nu toe gespeeld werd. Het was makkelijk gegaan. Misschien wel te makkelijk. Zou de tweede helft ook zo verlopen? Het werd even stil in de kleedkamer en dankzij die stilte hoorden ze de coach van Zutphen door de muur heen zijn team motiveren. Het was duidelijk: de selectie uit Zutphen was bereid om voor iedere punt te vechten. Ze moesten scherp zijn. Een tactische wissel werd uitgevoerd: Maud ging in de goal en Floor werd aanvoerder. Wellicht zou deze wissel de meiden uit Zutphen op het verkeerde been zetten.

Niets bleek minder waar. Al meteen vanaf het begin van de tweede helft begonnen de meiden uit Zutphen meer druk te zetten.  Dit resulteerde na 8 minuten in een goal. Het werd 2-1. Ging het dadelijk toch mis? De meiden zetten hun schouders er weer onder en er werd weer druk gezet. Na mooi samenspel kwam de bal bij Lenthe. Zij liep net iets sneller dan de tegenstander en wist de bal in het net te schieten. Het was 3-1. Dit werd gevierd, waardoor de aandacht weer wat verslapte en nog geen minuut daarna scoorde Zutphen: het was 3-2.

Even leek Silvolde-Terborg van slag. Wat overkwam hen nu dan toch? Ze stonden nog voor, maar het werd wel gevaarlijk zo. De tegenstander voerde de druk nog verder op en maakte de gelijkmaker. Het was 3-3. Een time-out volgde. Dit moest beter. Er moest gewerkt worden. Als echte leeuwinnen betraden ze weer het veld. Floor maakte mooie voorzetten, Fleurien zorgde voor mooie acties en ook Mika wist bijna een duel te winnen van de grootste en dus voor haar 5 koppen grotere tegenstander, maar het was uiteindelijk Lenthe die een hattrick maakte. Zij scoorde uit een mooi actie en het was 4-3. Deze voorsprong gaven ze niet meer weg. De tegenstander moedigde hun Tess nog aan te scoren, maar dat maakte juist dat onze Tess vleugels kreeg en de verdediging nog sterker maakte. Het was een mooie morgen en een terecht verdiende winst. De 3 punten blijven in Terborg, we staan vierde: the best of the rest!