b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo11-02.jpg

Na onze tegenslag van vorige week in Neede nemen we het vandaag op tegen Ulftse boys op eigen grond. Tijd om weer eens met winst het weekend in te gaan. Even raakte ik de weg kwijt tijdens het omkleden want ik zie toch duidelijk JO11-3 op het label van de tas staan maar na de twijfel van vorige week heb ik vernomen dat onze kleding nu echt niet is gewassen. Dus vandaar de andere tas. Scheelt wel dat de maten nu wat groter zijn en dat niemand de adem in moet houden bij het aantrekken. We staan op tijd op het veld en we kunnen wat vrij ballen voordat we aan de echte warming up beginnen. De ploeg is nagenoeg compleet. We missen alleen Willem maar we hebben Jaimy of Jamie daar ben ik nog niet achter, als versterking / nieuwkomer in de ploeg.

Om 10:15 starten we de wedstrijd. Nathan pakt de bal gelijk op en gaat gelijk in de aanval. Helaas nog geen doelpunt maar dit is een flitsende start. De jongens uit Ulft pakken ook langzaam de snelheid op maar ze worden naar de zijlijn gedrukt door Jaimy of Jamie. Goed dicht gehouden. Senn staat de eerste helft in de goal en we zijn weer getuige van zijn prachtige doeltrap. Bij de volgende aanval van Silvolde knalt Nathan de bal op de paal. We komen in de buurt van een doelpunt. Maar Ulft is ook op dreef en Ruben moet in de hoogste versnelling om de Ulftse speler bij te houden en niet richting doel te laten gaan. Niet alleen Nathan probeert het eerste punt op zijn naam te krijgen, ook Daan G. maakt zich kwaad en vindt zijn weg naar voren. Helaas gaat deze bal naast. Het punt hangt in de lucht en uiteindelijk door wat ge-hutse-kluts voor de goal gaat de bal er via de keeper van Ulft in. Ja, je zou kunnen zeggen eigen goal maar we gunnen Nathan de eer. 1-0  De volgende volgt niet snel daarna en die mag Nathan wel officieel opschrijven, met een mooie bal aangespeeld door Daan D. kan hij met een nonchalant hakje de bal erin laten rollen. 2-0

Het gaat de goede kant op. Even 2 minuten rust en we gaan weer. Er volgt een corner van Silvolde en we blijven druk zetten. Uiteindelijk is het Rick die een mooie 3-0 op het scorebord weet te zetten en we zitten pas een minuut of 20 in de wedstrijd. Al snel volgt de 4-0. De pass van Jaimy of Jamie is een bal waar Nathan wat mee kan, het is 4-0. Gezien de tijd moet het wel 10-0 kunnen worden. Maar Silvolde moet bij de les blijven, Thijs moet er even voor zorgen dat een U-boy man niet verder komt. Dit kun je onder andere doen door er tegenaan te lopen. Dit levert Ulft weliswaar een vrije trap op maar dit haalt de snelheid er wel even uit. Voorin proberen Thimo, Nathan en Dogac uit een corner nog een punt te halen maar uiteindelijk belandt deze in het zijnet. Ik denk dat het wel veilig is om ranja te halen want de eerste helft zit er bijna op. Blijkt achteraf een slecht plan want Ulftse boys weet er toch nog een te maken. Niet verwacht maar goed met 4-1 de rust in is best comfortabel.

De 2e helft hebben de keepers gewisseld, Dogac staat in de goal. Een eerste corner van Ulft wordt uit het doel gehouden Direct daarna volgt weer een corner voor Ulft. Ze lijken sterke wissels ingezet te hebben. Ze worden gevaarlijk voor het doel en Silvolde lijkt wat meer zoekende dan in de eerste helft. Het wordt 4-2, een goede motivatie voor de Ulftse jongens, het is duidelijk dat ze op weg zijn naar de aansluiting. Na 15 min. En de pauze gaat het in het laatste kwartier gelijk op en mag het van mij wel voorbij zijn. Er zijn gevaarlijke momenten. Thimo is nog steeds in de war met links en rechts van het veld en Jaimy of Jamie voorkomt dat Ulft het 3de punt maakt. Nathan komt in dit laatste kwartier nog dichtbij een vijfde doelpunt maar de keeper van Ulft is op zijn hoede en heeft een paar mooie reddingen. Ik ben geneigd zelf de wedstrijd af te fluiten als een Ulftenaar alleen op Dogac af gaat. Het is 4-3. Het zal ons toch niet gebeuren……..het fluitsignaal. Nee, het gebeurt niet, we gaan met de overwinning op zak het veld af. Goed gedaan jongens. Fijn weekend en tot volgende week.