b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_e3_20172018_JO11-3.jpg

Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen Etten in Etten, zoals voor velen waren de wedstrijden van “thuis naar uit” gezet vanwege het concours. Geen probleem natuurlijk al moesten we even wachten voordat we het speelveld konden betreden want er was nog een wedstrijd in volle gang. Na het warmlopen op een van de andere velden konden we beginnen tegen het dames team van Etten. Wederom zoals enkele wedstrijden geleden zijn deze niet klein van stuk en ondanks dat dit team in dezelfde regionen van de competitie staan zal het aanpoten worden voor ons Silvolde. Het weer is in ieder geval prima om een potje voetbal te kijken

Het begin van de wedstrijd lijkt rustig maar schijn bedriegt want na ca.2 minuten krijgt Silvolde het eerste tegendoelpunt al aan de (korte) broek. Het ontstond door wat gerommel voor de goal van Silvolde en ze lijken amper in de gaten te hebben wat er gebeurde, Bas schreeuwt nog even of ze nu wakker zijn. Ik betwijfel het.

Even later moet onze 1e helft keeper Mike al in actie komen maar hij vangt ‘m mooi af. Niks aan de hand.  Later wordt het wat gevaarlijker en waant Sil zich ook een keeper en dreigt hij de bal met de handen weg te tikken maar gelukkig miste hij hem net. Sil is enigszins beduusd van zijn eigen actie maar het spel gaat verder. Een 1e corner is voor Silvolde, helaas blijft dit bij een corner en geen doelpunt. In de verdediging moet Tess ook werken om Etten richting de zijkant te duwen en te voorkomen dat ze een kans krijgen om te passen.

Het is weliswaar een ochtendzon maar de koppies beginnen aardig rood te worden door het rennen. De eerste wissel is een feit Lucas mag zich in het zweet werken en Thimo mag op adem komen. Lucas heeft gelijk een mooie actie maar stuurt de bal te laat richting Nathan. Het was een mooie combi geweest. Daarna lost Sil ook een schot deze komt op de lat. Tess mag ook even rusten en Dogac komt er in. De volgende corners worden genomen door Etten. Deze missen tot nu toe de afwerking, gunstig voor Silvolde maar er moet wel wat gebeuren. Het is duidelijk dat het positie spel van Silvolde te wensen over laat ze lopen allemaal van links naar rechts en voor naar achter over het veld heen. Dat is normaal al een opgave maar in de zon is dat eigenlijk niet te doen. Als Thimo wat is bijgekomen krijgt Nathan even rust, de snelheid waarmee ze van het veld komen geeft aan dat ze redelijk op zijn. Dat is niet handig als je nog met de 1e helft bezig bent.

Etten waagt nog maar eens een poging, deze komt op de paal. Ze proberen het ook van een wat grotere afstand maar deze ballen gaan over het doel. Ronald toont zich een goede en sportieve toeschouwer, haalt de bal en probeert deze weer het veld in te krijgen. Dit kost wel 2 pogingen want de eerste gaat tegen de achterkant van het reclamebord, dan zal Mike het voetballen wel van Paulien hebben. Moet er wel bij zeggen dat ik bij het penalty schieten dezelfde fout ben begaan alleen heb ik die van mij wellicht wat sierlijker kunnen verbergen en ik ga ervan uit dat het wellicht toch aan het veld ligt. Enfin, we waren nog bij de eerste helft. We zitten in de laatste minuten van de eerste helft als Mike nog even in actie moet komen en in een soort van vloeiende beweging 3 keer de bal moet tegenhouden. En ja we spreken hier over een en dezelfde bal. Door een wat ongelukkige aanvaring met een tegenspeler houdt hij er een schouderblessure aan over maar kan hij wel verder tot de rust.

Na de rust pakt Nathan de taak van Mike over en zal Mike moeten proberen om de achterstand goed te maken. In de kleedkamer is wederom het een en ander uitgelegd over het spel voetbal want echt goed en gecontroleerd spelen doen ze niet. De 1e corner van deze helft is voor Etten, hieruit volgt een goal. 2-0. Het moment is frustrerend want wat ze aan het doen waren is Bas niet helder, de een kijkt nog de andere kant op en de tegenstander staat vrij. Dat is volgens mij niet hoe het ze geleerd hebben. Lucas doet een poging om te scoren maar deze gaat over. Het zijn schaarse momenten van hoop, denk dat ze vrijdag toch wat eerder naar bed moeten. Dan volgt nog een dramatische 3-0 waarbij Nathan er eigenlijk goed bij zat maar de bal ongelukkig via de voet van Mike in eigen doel belandt. Met de laatste krachten lopen ze over het veld en Sil waagt nog een poging maar wordt gestopt door een speler van Etten. De verdediging heeft moeite om Etten bij te houden maar Tess zorgt ervoor dat Etten geen schot kan lossen. We kunnen nog wel voorkomen dat we met een “0” naar huis gaat want er gaat er nog 1 in, ik heb het niet opgeschreven maar meen dat het Sil was. Reden tot juichen is er niet echt, zeker niet als kort daarna de 4-1 wordt gemaakt. Het wil nog niet zo lukken met onze jongens en meiden van JO11-3, de uitslag is dan nog binnen de perken gebleven maar dat is toch het 2e verlies van de week. Ik hoop dat we het seizoen nog wat positiever kunnen eindigen, we zullen zien.