20180421-DSC_0867

Na een weekje van afwezigheid, deze week weer een episode van “De wedstrijden van JO11-3”. Omdat ik de eindstand van deze wedstrijd weet wil ik nog wel even terugkomen op vorige week en vermelden dat ze die wedstrijd tegen Etten gewonnen hebben. Maar we maken het spannend….

Gaat het ze deze week weer lukken ?

We spelen thuis tegen FC Trias, op papier de betere club dus de ouders zien de wedstrijd met meer angst tegemoet dan de spelers zelf. Wij zijn al even op het veld als we in de verte de meiden van Trias aan zien komen. Aangezien Guus altijd zielsgelukkig wordt van een vermelding in het verslag, bij deze zijn quote en inbreng: “Ze zijn wel een kop of 2 groter dan onze jongens en meiden”. Inderdaad het is geen groot team in aantal maar wel in lengte. Tuurlijk, ook Roy kan om de grappen van Guus lachen maar als een boer met kiespijn, want wat moet dit worden. Tycho was ook al niet heel positief voor de wedstrijd maar misschien komt dat omdat hij zelf pap in de benen had want zijn ballen raakte tijdens de warming-up het doel niet.

De basisplaatsen zijn snel helder, want niet trainen of te laat komen betekent aan de kant, Bas kent hierin geen genade. Nou ja, tenzij er niet genoeg spelers voor in het veld zijn heeft hij weinig keus. De wedstrijd begint met een beetje aftasten maar al snel zoekt Sil de aanval op en schiet een bal over. Ook Trias bereikt de kant van Silvolde maar Mike komt goed uit om de bal te onderscheppen. Nathan krijgt de bal mooi aangespeeld en waagt ook een poging, naast. Het lijkt erop dat de ouders hun analyse die ze tijdens de voorbeschouwing hebben gemaakt moeten bijstellen. Fleurien staat ook weer op de goede plek en krijgt de bal voor de voet om een schot te lossen. Jammer genoeg naast maar niet slecht. Tess weet een speler van Trias even te poorten en hiermee wordt steeds meer duidelijk dat winst er best in zit.

20180421-DSC_0824

Ondanks dat Thimo meer stappen moet zetten blijft hij werken om het de tegenstander moeilijk te maken hij heeft de dames al enkele maken van de bal weten te zetten. Het gaat echt goed, Sil springt intussen over wat Trias obstakels heen en weet de bal te behouden maar de bal gaat nog niet het doel in. Het is een pittige wedstrijd waarbij Dogac nog even op de grond wordt gelegd door Trias. Gevaarlijke momenten weet Mike goed af te weren. Één keer met wat hulp van Nathan die de bal van de lijn houdt als deze het doel in dreigt te rollen. Hieruit volgt de corner. En dan is het toch raak, Trias scoort. De tijd is te kort om dit voor de rust gelijk te trekken maar we voelen dat er een goal aan zit te komen. Onze intuïtie laat ons niet in de steek de 2e helft is nog maar net begonnen en daar maakt Nathan de gelijkmaker 1-1. Mooi hoog in het doel onbereikbaar voor de keeper. Nu doorstoten zou je zeggen maar de bal wil niet in de goal. Lucas neemt net iets te lang de tijd en kan niet genoeg aanhalen om te scoren. Het gaat over en weer waarbij Silvolde veel kansen krijgt maar het niet weet af te maken. Nogmaals door de benen van een Trias speler om daarna oog in oog met de keeper te staan maar er zit te weinig kracht achter het schot om de keeper te passeren. Onze verdediging staat ook als een huis, Thijs weet de reuzen ook van zich af te houden maar dan is daar altijd het moment dat die bal een keer verkeerd valt en dat ene moment dat hier even geen speler van Silvolde staat en dan is het 1-2.

Ze laten het er niet bij zitten en we moedigen ze aan, geven (ongewenste) aanwijzingen, staan op de banken maar we krijgen er geen punt bij. Nathan is weer voorbij de verdediging maar moet vanuit een moeilijke positie schieten. Over een andere boeg dan maar, Nathan naar Sil, weer mis, combinatie Lucas naar Sil, nee ook niet. Paulien concludeert ook; “Hij wil er niet in” . Jammer eindstand 1-2. Een ijsje hadden ze wel verdiend maar onze kantine / Bertus biedt die mogelijkheid (nog) niet. Die houden jullie dan nog tegoed.

Klik voor meer foto’s
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's