b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo_8-1.jpg

Vandaag stond de revanche tegen RKZVC op het programma. Revanche hoor ik u denken? Ja min of meer. Onze eerste wedstrijd van 2020 was tegen dezelfde tegenstander, toen werden we op een dikke nederlaag getrakteerd.

Met iets de staart tussen de benen reisden we af naar het pittoreske Zieuwent. In tegenstelling tot toen, beschikken we vandaag wel over Timo. Gelukkig is Ruben ook weer hersteld, die neemt de plaats links achterin over van Bas. Bas is vandaag onze keeper. De vangskills zitten in de familie, de oom van Bas heeft gekeept op eredivisie niveau (handbal). Dylan is helaas nog ziek en Tara was vandaag ook afwezig. Onze nieuwe aanwinst Job is nog niet speelgerechtigd, hetgeen betekent dat we vandaag met 6 spelers de kunstgrasmat betreden. We hebben dus geen wissels vandaag.

We vliegen uit de startblokken en gaan voortvarend van start. Toch is het RKZVC die de score opent 1-0. Even later zet Ruben z'n comeback luister bij, door een verre uittrap van Bas op waarde te schatten en deze bal knap af te ronden 1-1! Uit een corner krijgen we de 2-1 tegen. Het is Dex die middels een goede solo actie de 2-2 russtand op het bord zet. In de rust kunnen we even op adem komen, dit hadden we even nodig. We voetballen heel aardig, we moeten nog een klein schepje er hij bovenop doen om een goed resultaat te kunnen behalen.

Direct na de aftrap van de 2e helft krijgen we de 3-2 om de oren. Dit was een kleine mentale tik voor de boys, hierdoor viel de 4-2 ook net even iets te gemakkelijk. Echter weet Quint een corner te promoveren tot doelpunten de spanning weer terug te brengen 4-3. We doen weer mee en zijn de tegenslag te boven. Sterker nog we dringen steeds nadrukkelijker aan bij de Zieuwentse goal. Helaas valt de verdiende goal steeds maar niet. Aan de andere kant vliegt een zondagsschot op prachtige wijze in onze goal 5-3. We gaan verder met strijden en zetten veel druk op de helft van RKZVC, echter valt wederom het kwartje niet onze kant op. Uit het niets krijgen ook de 6-3 nog tegen.

Gezien het spelbeeld en krachtsverhoudingen was een gelijkspel een terechte afspiegeling geweest vandaag. Daarom voelen we ons vandaag ook niet echt verslagen, we hebben als team weer een goede wedstrijd op de mat gelegd. We hebben gevochten als leeuwen, Melih die alles gaf om de bal af te pakken. Dex en Quint die ten strijde naar voren trokken en veel gevaar wisten te stichten. Ruben die de gaatjes goed dicht liep en vaak de bal veroverde. Timo die veel ballen wist te onderscheppen achterin en Bas die veel mooie reddingen in huis had. Het publiek was met het zien van 9 doelpunten vandaag, de grote winnaar. We hebben ons goed gerevancheerd, het was een uitermate vermakelijke wedtrijd, waarin we helaas net aan het kortste eind hebben getrokken. Hopelijk neemt het eerste van Silvolde vanavond wel de 3 punten mee uit Zieuwent, de JO8-1 wenst jullie veel succes! Prettig weekend allemaal!