b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo_8-1.jpg

Vandaag stond de 2e wedstrijd van de competitie tegen Longa thuis op het programma. De selectie was vandaag op Ruben na compleet, we hebben dus 1 wisselspeler. We beginen met Quint in de goal, de verdedigers van dienst zijn Bas op links en Timo op rechts. In de aanvalslinie staat Dex op links, Dylan op rechts en Tara en of Melih in het midden op de spitspositie. We maken enkele afspraken om automatismen te creëeren: Dex neemt de corners van links en Dylan neemt de corners van rechts. Onze sterke centrale verdediger Timo gaat in de 16 staan om spreekwoordelijk oorlog te maken in het strafschopgebied van de tegenstander. De imposante verschijning van Timo boezemt menig tegenstander angst in weten we inmiddels uit ervaring.

We beginnen vol energie aan de wedstrijd, al snel creëren we een paar mogelijkheden. Het is Dylan die de score opent met de 1-0. Dit lijkt het begin van meer, maar we we komen bedrogen uit. In plaats van de marge te verdubbelen, krijgen we zo uit het niets de 1-1 tegen. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, naar later bleek. Al snel volgde de 1-2, 1-3 en de 1-4, we waren de kluts volledig kwijt en lieten ons inmiddels alle kaas van het brood eten. We gingen geen duels meer aan, lieten onze man lopen en stonden stokstijf stil op het veld en lieten elkaar een beetje in de steek.

De gifbeker bleek nog niet leeg, Longa weet een vrije trap middels een prachtig schot te verzilveren 1-5, kort daarop volgde zelfs nog de 1-6. Het leek een kansloze missie te worden, echter brengt Dylan door het maken van de 2-6 net voor de rust, het aanknopingspunt terug. Dit is eindelijk weer een morele opsteker. In de de rust evalueren we gezamenlijk even over wat ons overkomen is. Conclusie: anders dan de stand doet vermoeden is ons perspectief om nog iets van de wedstrijd te maken nog helemaal niet verkeken. De 4 doelpunten verschil hebben met name te maken dat we te weinig energie en wilskracht in de wedstrijd leggen. We laten het allemaal een beetje gebeuren. We spreken af dat we dit anders gaan doen in de 2e helft en zo geschiedde. Een voetbalwedstrijd bestaat altijd uit 2 helften en de 2e helft is vaak onze beste. De 1e helft hebben we verloren met 2-6. Dit nemen we maar voor lief en gaan proberen er in de 2e helft er weer een echte wedstrijd van te maken. Kort na de aftrap van de 2e helft scoor Dylan de 3-6 uit een mooie corner van Dex. Lang konden we niet genieten, de 3-7 volgde al snel. Ons antwoord liet niet lang op zich wachten, de 4-7 was een feit. Helaas was dit ons laatste doelpunt van vandaag, we kregen er nog wel 2 tegen.

De eindstand van 4-9 doet vermoeden dat we een pak slaag hebben gehad. Toch is dit niet helemaal het geval, dat Longa er met de winst vandaar ging was zeker verdiend. We hebben er wel een hele goede 2e helft tegenover gezet welke weer perspectief bied voor de volgende wedstrijden. De 2e helft hebben we nipt met 2-3 verloren, waar een gelijkspel of overwinning ook tot de mogelijkheden had behoort. Zo stapten we toch enigszins nog met een goed gevoel van het veld af. Woendag gaan we met z'n allen weer aan de slag om de dingen die vandaag niet zo goed gingen te verbeteren, zodat we aanstaande zaterdag weer een gooi naar de overwinning kunnen doen. Verliezen hoort er ook bij en we hebben er met z'n allen van geleerd.