b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo_8-1.jpg

Onder heerlijk gezonde winterse omstandigheden, waren we vandaag in Silvolde de gastheer van VDZ JO8-3. De toplaag van het veld was mooi wit van de kou, maar het veld was gelukkig niet bevroren. Een goede warming-up was vandaag dus helemaal noodzaak om de spiertjes en de rest van ons lichaam een beetje opgewarmd te krijgen.

Vandaag begonnen we een beetje tam aan de wedstrijd, we verloren veel duels en echte strijdkracht toonden we ook niet (uitzonderingen daargelaten). Zo kon het dus gebeuren dat we binnen een mum van tijd op 0-3 achterstand kwamen. De kids liepen wat verslagen in het veld rond, kopjes naar beneden en de schouders hangend. Het plezier dat we normaal met z'n allen uitstralen, daar zagen we helaas niets van terug. Gelukkig hebben we Dylan in onze gelederen en die weet zich vaak wel een weg naar voren te knokken. Dylan scoort achtereenvolgens de 1-3 en 2-3 en plots gloort er weer een beetje hoop voor ons aan de horizon. Heel lang mochten we hier niet van genieten, de gasten maakten alweer de 2-4. Tara weet toch nog een doelpuntje mee te pikken voor de rust en de marge is nu slechts 1 doelpunt verschil in ons nadeel. Met de tussenstand van 3-4 gaan we rusten.

Zoals te doen gebruikelijk vragen we de kids wat ze er zelf van vinden. Er heerst een beetje een mineurstemming. Het is de begeleiders een raadsel waarom? Het lijkt wel dat het pakjesavond is en dat jullie allemaal helemaal niets hebben gekregen van Sinterklaas. Nergens voor nodig, ok we spelen niet onze beste wedstrijd tot nu toe, maar we voetballen ook voor ons plezier. Het plezier was tot voor de rust ver te zoeken en dat is heel jammer. We staan slechts 1 doelpunt achter, er kan dus nog van alles gebeuren! Opdracht voor 2e helft: beter de bal afpakkken, duels ingaan, en vooral plezier maken! Hopelijk hebben we de kids weer een beetje vertrouwen en moed kunnen meegeven in de rust. Na de ranja gaat Tara verder met waar ze gebleven was, namelijk een doelpunt maken, het staat derhalve 4-4! Kort daarop wordt Dylan gevloerd en krijgt een vrije trap mee. Helaas wordt z'n inzet gepareerd, even later nogmaals een schot van Dylan welke wel in de goal belandt. Hij lijkt z'n gram te willen halen en zet ons voor het eerst vandaag op voorsprong 5-4!

Nogmaals doet Tara van zich spreken en haar inzet gaat met behulp van tegenstander in de goal 6-4. Tara heeft haar (valse) hattrick te pakken vandaag. Om de spanning nog maar eens wat op te voeren, maken we hands in de doelmond. Scheids kon niet anders dan een penalty toekennen, hetgeen helaas de 6-5 betekende. In deze fase zijn we sterker en lijken we de overwinning binnen te slepen. Sterker nog, even lijken we zelfs op 7-5 te komen. Helaas voor ons maakt Dylan deze goal, nadat de scheids het spel al had stilgelegd. VDZ krijgt een vrije trap mee, ook dit buitenkansje weten ze nog te verzilveren waardoor we uiteindelijk in slotseconden met 6-6 gelijkspelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook wel de juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen over de gehele wedstrijd gezien. Tuurlijk had een overwinning nog iets zoeter gemaakt gezien onze matige eerste helft, maar we mogen trost zijn dat we ons weer in de wedstrijd hebben geknokt en er weer een échte wedstrijd van gemaakt hebben.

Ik hou er normaal gesproken niet van om een bepaalde speler uit te lichten, omdat voetbal een teamsport is en niemand iets te kort gedaan mag worden. Vandaag wil ik graag voor één keer een uitzondering maken. Woendag kreeg onze ijzersterke laatste man Thimo de beker uitgereikt als speler van de week en liet vandaag weer van zich spreken. Met perfect getimede slidingen en hard werken was hij vandaag het gezicht van de ommekeer in deze wedstrijd! Al weken lang is Thimo onze rotst in de branding. Dit gezegd hebbende, sluiten we af met een gevoel van trots. We kunnen wederom met z'n allen terugkijken op een prima resultaat dat we als gehele team geboekt hebben. Volgende week spelen we alweer onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie en wederom tegen VDZ, ditmaal spelen we uit tegen het team JO8-5. Prettig weekend allemaal, tot volgende week.