IMG_20191102_103343
    Vorige week speelden we ook uit in Zevenaar en kwamen we met een 0-5 overwinning weer thuis. We zijn benieuwd of we weer 3 punten mee kunnen nemen uit Zevenaar.

De voortekenen voorspelden niet heel veel goeds. Op weg naar Zevenaar pakten donkere wolken zich samen. Eenmaal aangekomen was het nog wel droog, maar bleken we op het verkeerde sportcomplex in Zevenaar te staan. De ouders hadden duidelijk de slaap nog niet uit (op de moeder van onze keeper Finn na, die waren wel op het juiste adres). Zouden de kids wel scherp zijn? Eenmaal aangekomen konden we meteen met de wedstrijd beginnen. Sleutelwoorden voor vandaag: hard werken, positie houden en overspelen. We hadden 3 afmeldingen, hetgeen betekende dat alle 6 overige spelers een hele wedstrijd moesten voetballen.

We beginnen met Finn in de goal, Ruben en Bas bezetten de achterste linie. Voorin links speelt Tara, Dylan in de spits en rechts Quint. We  beginnen wat aftastend en het spel kabbelde wat op en neer. Opeens kreeg Bas de bal voor de voeten en twijfelde geen moment om de pantoffel aan te halen. De ban was gebroken 0-1! Even later was het Ruben die de 0-2 aantekende. We waren de bovenliggende partij, werkten hard en creëerden veel mogelijkheden, de paal en lat zaten ons met enige regelmaat in de weg. Heel af en toe vergaten we positie te houden, maar naar wat aanwijzingen vd kant hadden we dat weer snel onder de knie. Goed storend werk van Tara leverde haar balbezit op en ze wist de bal bij Quint te krijgen die vervolgens de 0-3 kon scoren. We zaten op rozen dachten we, al snel scoorde OBW uit een goed uitgevoerde counter de aansluitingstreffer 1-3.

IMG_20191102_111325
    Al snel wist Quint middels een intrap 1x te raken en vervolgens op goal te schieten de marge weer op 3 te bepalen. 1-4 is tevens de ruststand en we gaan lekker ranja drinken. Na een korte bespreking over wat we heel goed doen en wat nog beter kan, wisten de kids het antwoord. Iets beter overspelen en kijken of er iemand beter voorstaat om de goal te maken, lekker door blijven voetballen en niet denken dat we al gewonnen hebben, waren de aandachtspunten voor de 2e helft. We betreden weer het veld, het regende inmiddels. Wellicht waren we daardoor bij aanvang nog niet helemaal scherp. Zo kon het gebeuren dat we een tegengoal moesten verwerken 2-4. Wordt het ondanks ons grote overwicht dan toch billen knijpen? Daar had Quint al snel antwoord op voor ons. Middels een sterk duel te hebben uitgevochten baande die zich een weg naar de goal om de 2-5 op het scorebord te zetten. Met diverse goede reddingen wist Finn zich ook goed te laten gelden.

Tara had alles even aangekeken wat de jongens deden en dacht bij zichzelf nu is het tijd voor Girlpower! Het Tara-kwartiertje was aangebroken. Ze schiet maar eens van afstand, boem op de paal! Vervolgens pareerde de keeper nog een schot van Tara, ook de rebound van Dylan ging er niet in. Even later werd Dylan onderuit gekegeld en kreeg de vrije trap mee. Met dit buitenkansje wist hij wel raad 2-6. We zitten nog steeds in het Tara-kwartiertje, ze scoort de 2-7. We kregen nog 1 laatste tegengoal te verwerken 3-7. Direct na de aftrap verrichtte Dylan veel werk en speelde Quint in de diepte aan. De dieptepass werd op waarde geschat en de 3-8 van de voet van Quint was een feit! Uiteindelijk was het Dylan die met een vlammend schot de eindstand op 3-9 bepaalde!

Dame en heren het was een genot om jullie te zien voetballen vandaag. Leuk samenspel, goed luisteren en opvolgen van tips voor en tijdens de wedstrijd en tomeloze inzet waren vandaag de ingrediënten voor een doelpuntenfestijn. Het was Genieten met hoofdletter G vandaag, bedankt!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's