Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • IMG_0717
 • IMG_0717
  IMG_0717

  Eindelijk wat het dan zo ver: de finaledag van de Coronacup 2.0. Weken leefden we er naar toe en werd er hard gestreden voor die twee felbegeerde plekken in de finalewedstrijd. Vorige week werd duidelijk wie welke wedstrijd zou gaan spelen en vandaag was het na de regen-/hagel-/sneeuwbui een groot voetbalfestijn op Sportpark de Paasberg.
   

 • IMG_0730
 • IMG_0730
  IMG_0730

  We starten de dag met een klein lesje vlaggenkennis… want welke vlag hoort nou precies bij Duitsland (de meest lelijke), Frankrijk (de Nederlandse maar dan gedraaid) of Zweden (is die echt geel met blauw?!), dus ja weten we in ieder geval waar de scholen de komende weken aandacht aan kunnen besteden 😉
  Dan een heuse opkomst op muziek, ieder team kiest zijn eigen lied en waar het rustig aan begint met de muziek van Snelle en de Snollebollekes, zorgt coach Erie voor het aanmoedigen van wat BOE-geroep en eindigen de finalisten met een toepasselijk opkomstnummer. Frankrijk met de lang geoefende Marseillaise en Italië met het welbekende Campeones Campeones… en je kent het verhaal… wie de overwinning te vroeg viert, kan het wel eens duur komen te staan.
   
  Op naar de wedstrijden:
   
  De wedstrijd om plek 5-6: de wedstrijd die geen winnaar kende!
  Op het achterste veld gaat het hard tegen hard. De Zweden zijn uiterst gebrand om vandaag de dag de overwinning binnen te slepen. Engeland laat dit niet zomaar gebeuren, dus het mondt uit in een fanatieke strijd. Het spel vliegt op en neer en door goed keeperswerk van beide kanten, is het lastig scoren vandaag. Lode en Dex verwikkelen in een hevige strijd en maken het vooral elkaar erg lastig. De passie en het fanatisme druipt er van af en beide teams blijven knokken voor de vijfde plek. Engeland denkt 5 minuten voor tijd op rozen te zitten en viert langzaam maar zeker de overwinning. Maar dan in de allerlaatste seconden van de wedstrijd is het Zweden die scoort 5-5!!

  Lang wordt er onderhandeld, wel/niet binnen de tijd gescoord, werd er nu net ervoor een overtreding gemaakt en gaan we nog penalty's schieten voor de overwinning... het antwoord is het doelpunt telt en de 5de plek wordt in goed overleg gedeeld door beide teams!!

   

 • IMG_0061
 • IMG_0061
  IMG_0061

  De strijd om plaats 3-4: de kansrijke strijd om eremetaal

  Een grote domper voor team Spanje… belangrijke kracht Thijmen zat thuis, dus dit maakte de kans op eremetaal een stuk kleiner. Zonder blikken of blozen stond Spanje gewoon aan de start en hadden zij de messen geslepen. Met de vlijmscherpe, sliding leggende Julius en Vigo in hun midden was er misschien nog wel iets mogelijk om tegen het Duitse geweld in te brengen…

  Ook team Duitsland is niet helemaal fit. Quint is in botsing geweest met een auto en loopt soms nog wat moeizaam en Dyon heeft een week mogen uitrusten van school, dus moet weer even wennen aan de snelheid van het spel. Maar door de afwezigheid van Thijmen acht Duitsland zich in kansrijke positie. Duitsland opent de score en loopt al snel deze morgen uit naar een veilige voorsprong. Keeper Hidde maakt zijn opwachting in het veld en weet de nodige mooie ballen te vergeven aan Job. Timo staat zijn mannetje in de verdediging en weet hier en daar ook Spaans keeper Nora te passeren. Amaniel, Ilja en Finn maken het de Duitsers hier en daar ook erg lastig, maar in de buurt van de overwinning komen ze helaas nooit. Vandaag de dag is Job namelijk zo sterk, doelgericht en gebrand op dat laatste stukje eremetaal dat ook mee moet naar huize Schwartz, dat hij maar liefst 9 doelpunten voor zijn rekening neemt. De een vliegt er nog mooie in dan de ander! Eindstand van vandaag: 16-8 voor de Duitsers.

   

 • IMG_0702
 • IMG_0702
  IMG_0702

  Finalewedstrijd: een strijd waarvan je alleen maar durft te dromen…
  De koppies staan op de strak, de keepers zijn bekend (Melih en Dylan) en dan klinkt er het fluitje voor de start van deze finalepot. Vanaf minuut 1 is er te zien dat er twee teams op het veld staan met maar 1 doel: winnen! Een strijd der titanen, een strijd om de overwinning en een strijd tussen broer en zus & vader en zoon. Wie gaat er met de Coronacup 2.0 vandoor?!
  Italië opent de score door een verwoestend afstandsschot van Rik. Hij tikt de bal vanuit de intrap binnen de lijnen en haalt snoeihard uit naar de verre bovenhoek. Snoeihard raast hij langs Melih op en de bal beland achter paal en net strak in de hoek… Frankrijk laat dit niet zomaar gebeuren en al snel is daar Lieke die weer eens op de goede plek staat en een bal vanuit de kluts binnentikt 1-1. Les bleus zijn los en door een opmars van Noah wordt ook de 2-1 gescoord, pfoe dit belooft een wedstrijd te gaan worden! Alles maar dan ook alles wordt uit de kast getrokken om te laten zien dat dit de finalestrijd is en dat er gewonnen moet worden! We zijn nog niet bekomen van de goals of er volgt al weer een aanval van Frankrijk. Prachtig samenspel van Noah en Gijs, waarbij laatstgenoemde de voorzet prachtig afrond, 3-1. Maar Italië geeft zich niet gewonnen. Net voor rust is er een prachtige voorzet op Noud, hij neemt de bal perfect aan en schiet de bal koelbloedig in de netten, 3-2. We gaan even rusten, met tevens keeperswissels voor Italië: Niek neemt het stokje over). Vlak na rust laat Gijs nog maar eens zien wat hij in zijn mars heeft, vanaf de corner dribbelt hij in en schiet hij snoeihard in de kruising, 4-2. Zal het dan toch gebeuren?! Nico met zijn Franse team op weg naar het kampioenschap?! De wedstrijd blijft vol spanning, strijd en passie… de kansen vliegen over en weer en Niek staat voor Italië geweldig te keepen, Frankrijk staat op wankelen en even later weet Dylan vanuit een volley de aansluitingstreffer te maken, 4-3… pff de hartslagen gaan omhoog, de spanning komt in de benen en de coaching wordt fanatieker. En net als je denkt dat een bal niet in het doel kan, is daar weer Lieke die op de goede plek staat en vanuit de kluts scoort ze de 5-3. Maar ook nu blijft Italië doorgaan, vechten voor elke meter en nu de vermoeidheid op begint te spelen, is het Rik die in twee solo’s de score gelijk trekt naar 5-5. Team Frankrijk en coach Nico zijn bijna niet meer te houden als Gijs vlak voor tijd op wonderbaarlijke wijze via de onderkant van de lat de 6-5 weet te scoren!! De platte wagen staat al klaar, de Marseillaise wilde net beginnen te draaien en de Franse vlag werd al bijna gehesen, tot daar in de laatste seconden van de wedstrijd een handsbal wordt gemaakt door Noah… Penalty voor Italië en koelbloedig als ie is schiet Rik de score naar 6-6…. Eindsignaal… we hebben na een bloedstollend spannende wedstrijd geen winnaar… Penalty’s nemen, coaches druk in de weer, de lijstjes worden gemaakt, de keepers nog even geïnstrueerd en dan gaan we onder het toeziend oog van alle andere deelnemers beginnen. Bal op de stip en schieten maar… goals, missers, geweldige reddingen en uiteindelijk een juichend ITALIË!!!
  Een geweldig, spannend eind van een geweldige finale! Een Finale zoals je alleen maar durft te dromen was vandaag werkelijkheid!
   
  We sluiten de dag af met een klapper. Een overheerlijke broodje knakworst met limonade staat voor ons klaar en voor ons allemaal heeft Christian een geweldige teamfoto gemaakt. Zo hebben we toch een leuke herinnering aan deze knotsgekke tijd.
   
  Een mooi toernooi is ten einde, we hebben een terechte winnaar en oprecht werd het beste voor het laatst bewaard. We hebben genoten van de inzet, het plezier en we zullen er met zijn allen nog lang over napraten! Maar voor nu: succes bij de Toptrainingen en wie weet tot bij de Coronacup 3.1…

  Klik voor meer foto’s

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

   

  Klik hier voor meer foto's


   

  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction