b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_personen_epping_willem_WillemEpping.JPG

‘Met plezier naar resultaat’ is het motto van onze mooie en traditierijke vereniging, waarbij gezelligheid, sportiviteit en passie hoog in het vaandel staan. We zijn een belangrijke speler in het bloeiende verenigingsleven en sociale weefsel van Silvolde, die helpt het dorp vitaal te houden. We bieden voetbalfaciliteiten op hoog niveau voor mannen, vrouwen, jongens en meiden, waar geleerd wordt om in teamverband te presteren. Het eerste elftal is een prachtig uithangbord met een positieve uitstraling naar de regio. Velen maken de sportieve prestaties mogelijk als vrijwilliger, vaak op de achtergrond, en vinden zo zingeving, saamhorigheid en gezelligheid. We hebben daarmee een maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid.

In een veranderende wereld van individualisering, globalisering, digitalisering, verduurzaming en wellicht een ‘nieuw normaal’ gedreven door corona is het goed om ons af te vragen wie we als vereniging willen zijn en waar we voor staan om aantrekkelijk en betekenisvol te blijven. Wat betekent het om een moderne en vitale vereniging te zijn: open, gastvrij, sterk, ondernemend, veerkrachtig, lerend, groen, maatschappelijk betrokken?

Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om de club als secretaris te helpen bij bovenstaande vraagstukken en uitdagingen. Vooralsnog met de toevoeging ‘interim’, omdat bestuursleden door de verenigingsleden verkozen worden op de jaarlijkse ledenvergadering. Ik ben geboren en getogen in Silvolde, en heb in mijn jeugd ook bij de club gevoetbald. Voor studie en werk ben ik steeds verder westelijk getrokken en heb voor een groot energiebedrijf met veel plezier in andere landen en culturen gewoond en gewerkt, hetgeen een voorrecht en een verrijking is. Zo heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in innovatie, het opstarten van nieuwe projecten en initiatieven, en het werken in en tussen verschillende geledingen in een organisatie. Ik heb altijd een binding met het dorp en de streek behouden via bezoek aan familie en de jaarlijkse kermis. De wederwaardigheden van de sportclub noodgedwongen op afstand via internet gevolgd. Ondanks pogingen op de middelbare school om plat praot’n te ontmoedigen, ben ik dit waar het kon blijven doen en ga nog steeds graag een praatje in onze mooie 8rhk-se taal aan. In 2015 ben ik teruggekeerd naar Nederland en weer in Silvolde gaan wonen, net op tijd om de promotie van het eerste naar de hoofdklasse mee te maken. Sindsdien ben ik een regelmatige bezoeker van de thuiswedstrijden en soms ook uitwedstrijden van het eerste. Ik ben getrouwd met Gerda en heb twee kinderen Iris en Hugo, en een hond Sandor. Gerda doet de ledenadministratie, en Iris is een van de clubfotografen. Het voor jullie bekendste familielid is mijn neef Richmond die een verscheidenheid aan functies binnen de club heeft bekleed en momenteel het kantinebeheer coördineert.

Ik heb net mijn loopbaan afgesloten, en nu tijd om als secretaris iets voor de club en het dorp te betekenen. Samen met de andere bestuursleden, Geno Mijnen, Edwin Tangelder, Theo Jansen, Roy Liebrand en Sander Gries gaan we belangrijke thema’s in ons beleidsplan verder vormgeven. Daarbij zie ik een actief vrijwilligersbeleid, het ontwikkelen van kader, de binding van de vereniging met het dorp en omgeving, en verdergaande samenwerking met v.v. Terborg als een basis om onze vereniging gezond te houden en verder te laten bloeien. We kunnen dit als bestuur niet alleen, en nodigen ieder met ideeën en energie uit mee te denken en mee te werken. Zodra het weer kan en mag, zal ik vaker op de Munsterman aanwezig zijn, kijken hoe dingen gaan, voelen wat er leeft en horen waar verbetering mogelijk is.

Graag wil ik mijn voorganger Harold Sloot bedanken. Harold heeft in de afgelopen acht jaar een geweldige bijdrage aan de vereniging geleverd, die verder ging dan alleen het secretariaat beheren. Inmiddels heeft hij de verantwoordelijkheden voor het secretariaat op een kundige en plezierige manier overgedragen. We mogen ons als vereniging gelukkig prijzen met vrijwilligers zoals Harold, die zich blijft inzetten om onze accommodatie in topconditie te houden, en het bestuur met raad en daad bijstaat.