b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20202021_senioren_silvolde1_stevenverheijengrol.jpg

Hoofdtrainer Stéven Verheijen zegt tevreden te zijn over de eerste fase van de voorbereiding op het komend seizoen. “De eerste weken was het natuurlijk moeilijk, omdat we vanwege corona niet alles mochten doen, maar daarna konden we ook partijtjes spelen en is er fanatiek getraind.” Nieuwe staf, nieuwe spelers. De voorbereiding stond in het teken van wennen. De voetballers moesten wennen aan de nieuwe trainer en de werkwijze en de nieuwe spelersgroep moest onderling wennen aan elkaar. Verheijen zag dat de nieuwkomers logischerwijze aan het hoofdklasseniveau moesten wennen, maar was verrast hoe snel sommigen aanpikten. Spelers willen bij Silvolde voetballen voor het niveau en de club en die drive en het enthousiasme zag Stéven terug in trainingen en wedstrijden.

Dion Teloh, Chiel Terhorst, Mats Hegman en Niels Tamboer zijn aan het terugkomen na blessures en hebben nog niet voluit met de groep meegetraind. Matthijs de Waard was vorig seizoen basisspeler, maar kan het voetballen moeilijk meer combineren met zijn trainersactiviteiten bij De Graafschap. Hij heeft nog niet getraind dit seizoen.

Stéven was erg te spreken over de oefenwedstrijd tegen SDOUC. “Zij wilden ook voetballen en wij speelden een uitstekende eerste helft. Het was jammer dat in de tweede oefenpot Grol puur verdedigend speelde.”

Op dinsdag 4 augustus begint de tweede fase van de training. De spelers hebben enkele weken vakantie, maar individueel van de technische staf 'huiswerk' meegekregen. De omvangrijke spelersgroep van de eerste fase wordt in aantal teruggebracht. De O-19 spelers gaan bij Mark Schepers trainen, maar het kan zijn dat enkelen soms bij het eerste aansluiten.

De Ulftse hoofdtrainer ziet positieve ontwikkelingen, maar heeft nog geen idee wat het in de competitie gaat worden. “Ik wil wat anders gaan spelen dan de afgelopen seizoenen en ben benieuwd hoe ze dat oppakken. Bovendien is over de sterkte van de concurrenten, die vaak veel nieuwe spelers hebben 'gekocht', nog niets te zeggen.”

Op zondag 6 september begint Hoofdklasse A aan de competitie. In augustus speelt Silvolde 1 elke week wel een oefenduel. Het oefenprogramma vind je op deze website.