b_300 thumb_0_16777215_00_images_stories__images_overigen_voetbalplaatjes_voetbal_in_stadion.jpg

Silvolde 1 speelt komend seizoen weer in Hoofdklasse A evenals die andere twee Achterhoekse zondaghoofdklassers Longa'30 en RKZVC. De drie Achterhoekse clubs treffen clubs uit het noorden en westen van het land. Reizen naar Zuid-Limburg en Noord-Brabant behoren tot het verleden, maar de reistijd zal niet minder zijn.

De competitie-indeling herbergt oude bekenden en enkele opvallende en voor Silvoldse begrippen redelijk onbekende namen. Soms spreekt het voor zich en in andere gevallen heb ik voor de duidelijkheid – misschien ten overvloede – de plaatsnaam achter de vereniging toegevoegd.

Hoofdklasse A: Alcides (Meppel), Alphense Boys, Be Quick 1887 (Groningen), Emmen, HBS (Den Haag), Hoogeveen, Longa’30, Purmersteijn, RKAVV (Leidschendam), RKZVC, SDO (Bussum), Silvolde, SJC (Noordwijk), TAC’90 (Den Haag), RKVV Velsen, De Zouaven (Grootebroek nabij Enkhuizen).

Verenigingen, die we nog zelden tegenkwamen zijn: De Zouaven en TAC'90.

De Zouaven is de naam voor 'de strijders voor de paus'. Het sportpark ligt in de plaats Grootebroek in Noord-Holland vlakbij Lutjebroek en Enkhuizen. Het eerste elftal eindigde in de afgebroken competitie bovenaan de eerste klasse en verdiende het recht op promotie. Het was de tweede promotie op rij voor de Westfriezen.

De Sociaal Culturele Sportvereniging TAC'90 (Takdier Boys - Amardeep Combinatie 1990) ontstond door een fusie van de Surinaams/Hindoestaanse verenigingen Takdier Boys en Amar Deep. De multiculturele club speelt (ook avondwedstrijden) op Sportpark De Verlichting in Den Haag. In de afgelopen jaren is TAC'90 in ledenaantal flink gegroeid met naast voetbal ook volleybal en hockey. TAC'90 eindigde in de afgelopen competitie als tweede in de eerste klasse en vroeg succesvol promotie naar de Hoofdklasse aan bij de KNVB .

Het seizoen begint op 6 september.