IMGP3653_207x270_2011.jpg
Vanaf het nieuwe seizoen is Bennie Mellendijk weer te bewonderen op sportpark de Munsterman. Hoewel natuurlijk nooit echt verdwenen bij de zwart-witten is dit nu een terugkeer op de velden. Samen met Ronald Mijnen gaat Bennie de lagere elftallen, en eventueel het zaterdagteam, als dat er komt, trainen. Bennie verklaart: "Ronald Mijnen stond vaak met 30 man op veld. Dan is het voor één trainer erg moeilijk om de leden optimaal te kunnen laten trainen. Met zijn tweeën kunnen we met kleinere groepen werken en de spelers, die dat willen, twee keer in de week goed laten trainen. Ook de spelers van de lagere elftallen hebben daar recht op." De redactie ging vervolgens met Bennie in gesprek en samen namen ze zijn voetballoopbaan eens door.

"Ik was een jaar of 21 toen ik verkering kreeg met Brigitte en in Silvolde ging wonen. Ik vond dat als je in Silvolde woont je daar ook moest gaan voetballen. Mijn collega Bennie Gries voetbalde bij Silvolde in de lagere elftallen en zo ben ik daar terechtgekomen', laat Mellendijk de redactie weten. Daarvoor was Bennie actief bij Ulftse Boys. Niet alleen als speler maar ook als trainer. "Bij Ulftse Boys trainde ik al jeugdteams. Ik mocht daar een geweldige lichting trainen met jongens als Mecking, Robben en Lukassen".

In Silvolde speelde Bennie vooral in het derde elftal. "Met Bertus Olthuis als trainer, Peter Hoes en Ron van Pluur als leiders, werden we kampioen in een standaard klasse. Hier zaten toen nog teams in als S.V.G.G. 1 en N.V.C. 1. Met o.a. de gebroeders Therry en Britt Rensen, Frank Frazer en Casper Gerritsen hadden we een aardig team. Ik heb zelfs nog een keer bij het 1e gezeten onder trainer George Peeters", zegt Mellendijk.

Ook bij Silvolde trainde Mellendijk jeugdteams. Hij begon bij de B-junioren met spelers als Stef de Beyer en Emile Hofmeijer. Hij haalde de diploma's J.V.T. en TC3. Als hij op zijn 34e stopt met voetballen gaat hij aan de slag als hoofdtrainer bij het damesteam van D.Z.S.V. "Ik wilde graag als hoofdcoach aan de slag en hier kreeg ik de kans. Het damesteam speelde toentertijd ook op een heel behoorlijk niveau”. Na drie jaar de dames van D.Z.S.V. wordt N.V.C. 1 zijn volgende klus. Ook hier verblijft Mellendijk drie jaar. Na die drie jaar keert hij terug D.Z.S.V. Deze keer neemt hij de A-junioren voor zijn rekening. Dit doet hij twee seizoenen.

Halverwege het tweede seizoen bij de A-junioren van D.Z.S.V. krijgt Bennie een belletje uit Braamt. St. Joris staat troosteloos onderaan en zit zonder trainer. Met instemming van D.Z.S.V. aanvaardt Bennie de klus en gaat naast de D.Z.S.V. A-junioren St. Joris 1 er bij doen. "Toen ik uiteindelijk ja had gezegd tegen St. Joris dacht ik nog wel even Bennie waar ben je aan begonnen. Maar ik wilde de uitdaging wel aan”, vertelt hij. Met Mellendijk aan het roer verliest St. Joris 8 wedstrijden op rij niet. Tegen het dan dolende Silvolde wordt op de Munsterman met 1-3 gewonnen en Bennie weet het kansloos geachte St. Joris te behoeden van degradatie. Uiteindelijk blijft hij nog twee seizoen in Braamt.
Varsseveld 2 wordt de volgende klus. Het team komt uit in de reserve hoofdklasse. Daarnaast start hij de cursus TC 2 en gaat stage lopen bij het 1e elftal onder leiding van Eric Weening. Na twee jaar Varsseveld is Bennie in het bezit van TC 2 en volgt hij de in Silvolde zeer bekende Lucien Dibbets op bij Ajax B. Na drie jaar het andere oranje wordt 3e klasser Gendringen de nieuwe uitdaging. "Aan het jaar in Gendringen hou ik een dubbel gevoel over. Aan de ene kant is het niet helemaal gelopen zoals ik had gedacht en gewild. Aan de andere kant was het wel een mooi seizoen om mee te maken. De 3e klasse C was de Koningsklasse. We speelden tegen teams als Longa'30, W.V.C., D.V.C.'26, D.C.S. Silvolde en Concordia. Dat waren stuk voor stuk prachtige wedstrijden. We hadden veel pech dat seizoen met blessures", blikt Mellendijk terug. Uiteindelijk volgde een beslissingswedstrijd tegen Concordia. De 1-0 nederlaag betekende degradatie voor v.v. Gendringen en Mellendijk.

Na een sabbatical year keert Bennie terug op de Munsterman. Over meerdere jaren vervult hij allerlei functies. Zo houdt hij o.a. de A-junioren van Silvolde in de 1e klasse en weet hij met het tweede elftal kampioen te worden. "Ook maakte ik bijvoorbeeld voor hoofdtrainer Jos Heutinck wedstrijdanalyses van de tegenstanders in de voor Silvolde zo succesvol verlopen nacompetitie (promotie naar de 2e klasse red.). Leuke anekdote tijdens deze nacompetitie is dat ik in de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit in de rust in een materiaalkast naast kleedkamer 2 ben gaan staan. Zo kon ik precies horen wat de tegenstander de tweede helft van plan was en kon Jos zijn team daar weer op voorbereiden. Silvolde won uiteindelijk met 3-1!".

Na deze periode in Silvolde volgden nog twee seizoenen als hoofdtrainer bij Dinxperlo. "Het eerste jaar degradeerden we naar de 5e klasse. Maar in het tweede jaar werden we kampioen en keerden meteen terug naar de 4e klasse", laat Mellendijk de redactie weten. Daarna keerde hij opnieuw terug naar Silvolde om verschillende rollen te vervullen. Er volgde weer een sabbatical year waarna Jos Heutinck Bennie benaderde of hij hem wilde assisteren bij Varsseveld. Nu is hij dus weer terug op de Munsterman. De voetbalcommissie is hiermee zeer content.

Welkom terug Bennie van eigenlijk ook nooit echt weggeweest en veel plezier gewenst.