lukegrootwassink.jpg
De 24-jarige Luke Groot Wassink maakt de overstap van sportpark Oberink naar sportpark de Munsterman. De geboren en getogen Varssevelder gaat de uitdaging aan en op avontuur bij de hoofdklasser. "Bij Varsseveld deden ze niet zo moeilijk en gunden mij deze stap wel", zegt Luke.

Luke werkt in de zorg en heeft daarnaast nog een studie opgepakt. "Eén dag in de week ga ik naar school. Ik volg de studie social work. Ben dit jaar begonnen dus moet nog drie jaar", zegt Groot Wassink.

Bij Varsseveld doorliep hij alle jeugd selectie elftallen. Als JO17 speler maakte hij anderhalf jaar lang deel uit van de regioselectie. "In mijn laatste jaar bij de JO19  trainde ik al volop mee met het 1e. Ook deed ik vaak mee met oefenwedstrijden", laat Groot Wassink de redactie weten. In zijn eerste jaar als senior duurde het dan ook niet lang voordat hij uitgroeide tot een basisspeler.

Aanvallend op de zijkanten is de plek waar Groot Wassink bij Varsseveld floreerde. "Ik heb eigenlijk altijd als vleugelaanvaller gespeeld. Soms ook wel eens als spits. Maar aan de zijkanten kom ik het beste tot mijn recht."
Dat één van zijn sterke wapens, zijn snelheid, daar een rol bij speelt ligt voor de hand. "Ik ben inderdaad behoorlijk snel. Ik kan aan beide kanten uit de voeten. Vanaf links kan ik naar binnentrekken naar mijn rechterbeen. Vanaf rechts heb ik goede voorzet in mijn benen", zegt de verder technisch vaardige Varssevelder.

Met o.a. Wout Blasman en Gijs Hakvoort kent hij al enkele Silvolde spelers. "Een aantal spelers heb ik al gesproken dat voelde goed en al een beetje vertrouwd. Ik ga nu kijken waar mijn sportieve lat ligt en hoop veel speelminuten te maken", besluit Groot Wassink zijn verhaal.

We wensen Luke een plezierige tijd en veel speelminuten toe. Luke, welkom op de Munsterman.