b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_algemeen_20200329silvoldeleones2.jpgIn deze voetbal-, zelfs algehele sportloze periode, verzin je al eens wat. We zagen al een interview van Marcel van Berkum met Jaël Krosse. Hij zal binnenkort nog meer mensen aan de tand voelen over deze bijzondere tijden zonder voetbal.

Wat heb je je clubmensen dan momenteel te bieden? Studio Sport bracht ons op een idee. Onder het motto 'wat Studio Sport kan, kunnen wij ook'. Met dank aan Ron Berendsen beschikt Spcl. Silvolde over een zeer rijk filmbeeld archief. Dus ook wij doken eens in ons archief.

Hoe zat het ook alweer?
Silvolde eindigt in 2009 achter kampioen Longa'30 als tweede en trainer Jos Heutink en zijn mannen zijn 'veroordeeld' tot de nacompetitie. Daarin begon Silvolde ijzersterk met een 0-5 zege bij Spero. De thuiswedstrijd werd hierdoor een formaliteit (0-1 verlies). In de tweede ronde treft men het geslepen Rood-Wit uit Groesbeek. Na twee enerverende wedstrijden (uit 3-3 en thuis 3-1) trekt Silvolde aan het langste eind. De finale is een feit (zie hier overzicht van de nacompetitie).

Dus nemen we je nu mee terug naar 1 juni 2009 naar Groesbeek. Kijk en lees hieronder alles terug over die wedstrijd.

Klik hier als je de wedstrijd  Silvolde-Leones wilt bekijken.

Klik hier als de verleniging van Silvolde-Leones wilt bekijken.
b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_algemeen_20200329silvoldeleones1.jpg
Lees hier het wedstrijdverslag van Henny Tönis

De Gelderlander van 1 juni 2009:
Droom Olthuis komt uit na nachtmerrie

Silvolde promoveert naar tweede klasse