b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_20200329jaelcoronatijd.jpg

“Ik had me dit laatste seizoen wel anders voorgesteld, maar het is geen reden om er nog een seizoen aan vast te knopen”, zegt Jaël Krosse, aanvoerder van het eerste elftal van Sportclub Silvolde. “Ik kan niet wachten om weer te voetballen, maar we moeten realistisch zijn. Het gaat niet alleen om de gezondheid van de sporter, maar ook van de omgeving.”

Hij houdt zijn conditie wel op peil, maar geeft toe dat hij niet altijd de zelfdiscipline kan opbrengen om te oefenen. In een groep gaat hem dat toch makkelijker af. Jaël verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt. En wat de KNVB dan gaat doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Men kan besluiten deze competitie helemaal te vergeten. Geen kampioen, promovendi en degradanten aan te wijzen en volgend seizoen opnieuw te beginnen. Er kan ook worden besloten om de huidige stand als eindstand te nemen. Jaël denkt dat de laatste mogelijkheid het beste is, mede omdat al diverse clubs besloten hebben volgend seizoen niet meer op zondag, maar op zaterdag te voetballen. Het zou betekenen, dat hij en broer Ischa hun laatste wedstrijd in het eerste elftal al hebben gespeeld.

De spelers van de eerste selectie houden contact via de groepsapp, maar meer dan geintjes over en weer is dat ook niet. Jaël, die werkzaam is bij de Van Egmond Groep, werkt nu noodgedwongen twee dagen in de week thuis. Hij prijst zich gelukkig dat in familie en naaste omgeving geen ziektegevallen zijn en wil graag alle personen rond Sportclub Silvolde veel sterkte wensen in de komende periode.