b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_jorikkelvin.jpg

Zoals u uit de lokale media al heeft kunnen vernemen komt Max Tamboer volgend seizoen Spcl. Silvolde versterken. Tegenover de komst van Tamboer staat het vertrek van Jorik te Kaat en Kelvin Meijer. Beide spelers gaan, na twee seizoenen, Spcl. Silvolde verlaten en keren weer terug naar hun oude club v.v. Gendringen. In een gesprek met de redactie lichten ze hun keuze toe.

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_jorik.jpg

"Spelen op hoofdklasseniveau  vraagt veel van je", zegt Jorik te Kaat. "Je moet elke training en elke wedstrijd weer 120% geven. Helemaal als je zoals ik net tegen een basisplaats zit aan te hikken. Vanwege mijn werk moet ik volgend jaar cursussen gaan volgen waardoor ik nog wel eens een training zal moeten missen. Eigenlijk kan dat niet en dan moet ik eerlijk zijn voor mezelf en concluderen dat ik niet dat kan brengen wat ik nodig heb om op hoofdklasse niveau te kunnen spelen", aldus Te Kaat. "Ik kijk echter met veel plezier naar mijn periode bij Silvolde. Ik vind het echt fantastisch hier. Wedstrijden spelen door het hele land is een mooie ervaring. Met een mooi hoogtepunt tot nu toe dat ik in de KNVB bekerwedstrijd scoorde tegen v.v. GOES." Iets anders waar Te Kaat ook nog op wijst is de mentaliteit. "Als sportman kan ik echt genieten van de passie en de beleving die er elke training weer door Silvolde op de mat wordt gelegd. Dat vind ik echt prachtig. Silvolde is een echte vriendenploeg. Ik zal er ook de nodige vriendschappen aan over houden", sluit Jorik zijn verhaal af.

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_kelvin.jpg

"Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze om naar Silvolde te gaan. Misschien had ik die keuze achteraf gezien wel eerder moeten maken", laat de nu bijna 30-jarige Kelvin Meijer de redactie weten. "Het eerste seizoen verliep best lekker, ik maakte de nodige doelpunten (11 keer red.) en speelde veel. Ik ben nu al een tijdje geblesseerd en dan gaan de jaren toch tellen. Het herstel duurt allemaal wat langer nu en de fysieke ongemakken nemen toe. Op hoofdklasse niveau moet je altijd volle bak en dan moet je volledig fit zijn. Dat kost me nu steeds meer moeite. Dan is het misschien beter om een stapje terug te doen", aldus Meijer. "Ik kijk met erg veel plezier terug naar mijn periode in de hoofklasse. Ze hebben het altijd over de lange busreizen. Maar ik vond dat nooit een probleem. Ik vond ze wel leuk eigenlijk die busreizen. Heb altijd veel lol gehad op de terugwegen". Volgend seizoen is Kelvin weer actief in het rood-wit van v.v. Gendringen. "Ik heb een mooie periode gehad hier in Silvolde. Maar na dit seizoen is het ook goed zo. Dan ga ik nog even een tijdje weer met mijn vrienden voetballen. Dat vind ik ook prima'", zegt Meijer.

Spcl. Silvolde is de beide jongens dankbaar dat ze twee seizoenen lang de zwart-wit kleuren van onze club hebben verdedigd. We hopen dat ze de periode bij Silvolde op een mooie manier kunnen afsluiten en wensen ze daarna veel succes bij v.v. Gendringen.

Naast het vertrek van Jorik te Kaat en Kelvin Meijer kunnen we u ook melden dat zowel Gijs Hakvoort als Wouter Ebbers ook volgend seizoen onder de nieuwe trainer Stéven Verheijen weer in het zwart-wit op de Munsterman te bewonderen zijn.