Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_algemeen_tessalkemamvva.jpg

‘’De tijd dat voetbal alleen iets voor mannen was, is eigenlijk al lang verleden tijd. Het aantal voetballende meiden en vrouwen stijgt al jaren, ook in de Achterhoek! Veel clubs in de Achterhoek hebben het meiden- en vrouwenvoetbal omarmd en dat is een mooie ontwikkeling. De toestroom van vrouwelijke leden is een enorme kans voor verenigingen, maar hoe zorg je er als club voor dat iedere voetbalster op haar eigen niveau kan voetballen?

Hoe zorg je er als club voor dat een talent genoeg uitdagingen krijgt? Met circa 5500 voetballende meiden- en vrouwen is het eigenlijk 'gek' dat er geen doorgroeimogelijkheden zijn voor voetbaltalenten in de Achterhoek. Tijd om hier verandering in te brengen! Om talentvolle meiden uit de Achterhoek ontwikkelingsmogelijkheden te bieden is MVVA in 2019 opgericht met als doel om het meiden- en vrouwenvoetbal in de Achterhoek kwalitatief te laten groeien. MVVA is een professionele talentenacademie voor meiden, waar talentvolle amateurspeelsters trainen, wedstrijden en toernooien spelen op hoog niveau.’’

Bovenstaande tekst is het eerste wat je ziet als je de site van het Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA) bezoekt. Een duidelijk verhaal met een duidelijke ambitie: een hoogwaardig niveau vrouwenvoetbal laagdrempelig(er) maken in de Achterhoek. Het uiteindelijke doel is om in seizoen 2024-2025 een Mo13, Mo14, Mo15, Mo17, beloften en Vrouwen 1 op eredivisie niveau te hebben.

Als club steunen wij dit initiatief natuurlijk graag!

Op 21 december 2019 vond de eerste selectie dag plaats op de Bezelhorst in Doetinchem. Ruim 80 meiden die allemaal liefde voor voetbal hebben en door verschillende clubs in de Achterhoek uitgekozen zijn om mee te doen waren hier aanwezig. Ook vanuit Terborg/ Silvolde hebben we twee meiden richting Doetinchem gestuurd. Een pittige strijd, want van de 80 meiden mochten er 25 meiden door naar het állereerste team van MVVA.

Vanuit Terborg/ Silvolde is Tess Alkema uit de JO13-1 de selectie doorgekomen. Zij gaat naast de trainingen bij de J013-1 op vrijdagavond extra trainingen volgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Op 24 januari werd het officieel en mocht Tess een écht contract ondertekenen. Hier zijn wij als club natuurlijk ontzettend trots op en we willen Tess dan ook van harte feliciteren en veel plezier wensen bij MVVA MO13.

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction